Hallottatok olyat komondorról, hogy a gazdájára, gyerekekre támadjon, idegen helyen váratlanul, ok nélkül megfogjon valakit, és ennek ellenére, a területét ne védje, és onnan megszökjön, úgy, hogy ilyennek született?
Figyelt kérdés
A szomszéd utcában lakik egy ember, ő mondta ezt, mesélt történeteket, ilyen elmebeteg komondorokról. Neki nincs és nem is volt ilyen fajta kutyája, régebben pireneusi hegyikutyát tartott, most egy tacskókeverék, és egy foxikeverék kutyája van. Szerintetek igazat mondott, vagy csak okoskodott? Azt mondta, hogy a tenyésztők elrontották a fajtát, külalak szerint kezdték szelektálni, és így bevontak a tenyésztésbe ilyen gyenge idegrendszerű (vagy nem tudom, hogy szokták az ilyet nevezni) egyedeket. De én ezt nem nagyon tudom elhinni...Olyan furcsa, bár nekem is mondták már, hogy a komondor egy hülye kutya, de én azt hittem, hogy a területét agresszíven védelmezi, és azon kívül, visszafogja magát. És főleg, hogy ok nélkül a gazdájára, gyerekekre (főleg a család gyerekeire) nem támad! Azt hallottam, hogy csak akkor támadja meg a gazdáját, ha az megveri, láncon tartja, bezárja. És főleg, hogy a területét miért nem védi, miért nem meri megállítani a betolakodót, ha a gazdájának is simán nekimegy. És miért támad gyerekekre, amikor (állítólag) legendás a gyerekszeretete? El tudjátok ezt képzelni? Na mindegy, én nem értem....... Magyarázzátok el, légyszíves! Köszi, tapasztalt kutyások, esetleg komondorosok, a véleményeket!2010. júl. 17. 21:51
11/16 anonim válasza:
Ez tök hülyeség oknélkül sose támad a kutya!!!Persze volt olyan hogy a barátnőm komondorja játékközben úgy megharapta az egyik lány lábát hogy orvoshoz kellet vinni... de az más és hát lehet hogy vannak idegbeteg kutyák akik mindenkit harapnak de olyan nincs hogy úgy születet az az ember miatt lesz olyan amilyen
12/16 anonim válasza:
Miért hiszed azt hogy egy fajtában csak ugyanolyan kutyák vannak? És ha van egy-két rossz akkor már az egász fajta rossz? Csak szerintem alapvető logika hogy mindenhgol előfordul? Lehet hogy régen szelektált a pásztor de ma már nem és a kutyám nem évmilliók alatt változnak meg...
13/16 anonim válasza:
Nagyon ritka az igazi hamis kutya. A hamisságnak is inkább a bizonytalanság, bizalmatlanság, az éveken át tartó rossz tartásmód az oka.
Vannak ideggyenge, szaporított kutyák is, de pont a komondoroknál, ami nem egy divatos fajta, nem igazán fordul elő.
Az ismerősöd által mesélt történet egy bődületes baromság.
Az a kutya borzalmasan félre lett nevelve, száz százalékig el lett rontva, egyáltalán nem szocializálták. A kutya ok nélkül nem támad. Az ember az, aki nem ismeri fel az okot, ezért rámondja, hogy a kutyának nem volt indoka támadni.
14/16 A kérdező kommentje:
Igazatok lehet, nem a kutya hibája.....
2010. júl. 18. 17:28
15/16 anonim válasza:
A szomszédomban volt egy kuvasz, 1,5 m-es láncon, évekig, vizes kenyeret kapott. Szeretetet nem kapott a gazdájától, jó szót sem, igaz szerintem nem is verte. egyszerűen levegőnek tekintette. Mikor mi odaköltöztünk, a saját kutyáimmal együtt őt is etettem. Mikor evett, akkor maszíroztam a lábát, hátát, nyakát. Elengedni nem mertem. Nem harapott, nem morgott, nagyon hálás kutya volt. Mikor a szomszéd eladta a házat, aki megvette, megmérgezte. Egyébként az eset Bélapátfalván történt. Szégyellheti magát az, aki megmérgezte.
16/16 A kérdező kommentje:
Borzalom mit meg nem csinálnak az emberek!:(
2010. júl. 20. 22:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!