Mivel motiválható egy kutya?
Figyelt kérdés
Trükköket szeretnék neki tanítani, viszont a kaja nem érdekli, játékok szintén nem. Akkor mivel motiváljam?
A legalapvetőbb feladatok is nehézkesen mennek motiváció nélkül. Az ül, fekszik szerintem alap dolog de nem tudom semmivel se motiválni.
2019. szept. 24. 21:12
11/14 anonim válasza:
Ha egy kutya jutifalattal nem motiválható, akkor nem éhes és nem tiszteli, hogy tőled kapja a kaját. Tudom, mert a miénk is így kezdte, aztán elmentünk suliba. Sétánál vittük magunkkal a kaját, ha hívásra bejött leült stb, akkor volt kaja, ha nem, azt az adagot eltettük otthon nem volt kaja. Emellett a jutalomfalat legyen nagyon vonzó, nálunk a csirkemáj abszolút bejött, de a töpörtyű is szuper! 😁
12/14 anonim válasza:
Én is arra tippelek, hogy eleve az etetéssel van a gond. Véletlenül nem nassoltatjátok a nap folyamán? Hányszor kap enni? Eleve az etetésnél meg kellene dolgoznia az ételért, nem csak odaadni neki. (Nem nagy dologra gondolok, hanem hogy pl. üljön le, várjon, ilyesmi) Ez arra is vonatkozik, ha napközben kap egy kis nasit. A kutyának minden egyes falatért meg kell dolgozni, semmit nem kaphat ingyen. Amúgy igen, a jutalom falat valami vonzó kell, hogy legyen, ami neki csemege, amit nagyon szeret, pl. az én kutyám nagyon szereti a sajtot, úgyhogy kapott egy-egy pici kockát, nem túl sokat, hogy nehogy felfújódjon, de a natúr főtt hús is mindig nyerő.
13/14 anonim válasza:
Hú, szerintem itt nagyobb problémák vannak. Azt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egy kutyát SEMMI ne érdekelje. Ha ez így van, akkor vagy a kutya-gazdi kapcsolattal van gond, vagy van valami baja a kutyának (betegség).
Ha úgy eteted, hogy egész nap van előtte kaja, akkor nem fogja érdekelni a jutifalat.
Menjetek el kutyasuliba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!