Van egy 8 hetes kiskutyám, nagyon okos szófogadó, de étellel nem motiválható, ez baj lehet később?
Szerintem ne kényeztesd el csirkemellel, mert rászokik, drága mulatság lesz későbbiek folyamán, ha csak azt eszi meg!:)
Kiskutyáknak való kaját adjál neki, és mikor elkezded nevelni az ül, meg ilyenekre, akkor mikor teljesíti adj neki jutalomfalatot, majd idővel megeszi, lehet,h azért nem eszi meg,mert előtte teli ette magát főtt csirkemellel !:)
Nem árt később egy kutyaiskola neki, ha nem mész vele semmire.
Ülni már tud és pacsit is ad. Ha simogatom és közben sipítós hangom dícsérem, akkor extázisba esik teljesen :) Nem etetem csirkemellel, csak kapott egy kicsit vacsi után, junior kaját kap beáztatva, meg van neki mindenféle rágókája :) Jó lenne ha igazad lenne 2. válaszoló, és megtenné, amit mondok. Igyekszem betartani a cerberosos dolgokat, pl az elmegyek hazulról nagyon jól megy, nem hisztizik, mikor otthagyjuk, és mikor hazaérek alszik, azt nem tudom, h közben sír-e, de ez alatt a pár nap alatt már azt is megtanulta, h nincsen ajnározva hazatéréskor, úh fekszik tovább, v leül mellém és várja, h megkapja a simijét, miután átöltöztem melegítőbe:) Ez így jó, mert nem kell félni h rátaposok, v rárakok egy szatyrot :)
Csak ugye mondják, h a kamaszkor az durva a kutyáknál is...
Játékkal kiválóan lehet tanítani, motiválni egy kutyát, csak kevésbé egyszerű, mint a kajás motiválás. Két dolog:
1. A simi és a dicséret csak akkor motiváció (tehát tanításhoz csak akkor használható), ha egyébként nem simogatod.
2. Arra figyelj, hogy nagyon élvezze a játékot, de ne legyen függő. Erre azért van szükség, mert pl a labdafüggő kutyák - bár remekül lehetne őket labdával motiválni - ha bejön a képbe a labda, nem igazán figyelik a feladatot, s túl is pöröghetnek.
nem olvastam végig minden mást, csak a kérdésed.
Szerintem külön jó, hogyha nem a jutalomfalatért csinálja meg, azt mondasz neki/kérsz tőle.
Úgyhogy ne is akard azzal jutalmazni, ha egyébként szót fogad. Így tisztelni fog, és nem csak azért hajt végre dolgokat, mert várja a finomságot. (pont az utóbbi szokott rosszul elsülni - azaz, ha csak jutalomfalatért hajlandó szót fogadni...)
már motivált, mert szót fogad.
mit kell rajta még motiválni? csak most nem a kaja a motiváció. ez még nem olyan nagy gond...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!