Akik azért (is) vettek magukhoz kutyát, hogy segítsenek magukon (pl. Depresszió, szorongás stb. ) Azoknak segített? Mesélnétek kicsit?
Nekem ilyesmi céllal ajándékoztak kutyát. Nem akartam befogadni, de rám erőltették.
Nem jött be, csak idegesített. Szerencsére találtam neki másik gazdát hamar.
Kényszerbeteg vagyok(betegségektől,fertőzésektől félek,gyakori kézmosással stb) és szorongós vagyok.
1 hónapja hoztam egy kiskutyát(nem emiatt de erre is jó gyógymód). Nehezed de kezdem szokni,hogy ne féljek attól,hogy koszos,bacis lesz pl a kezem.Nyugodtan vegyem ölbe és a többi. Lassan de haladok.
Szerintem depresszióra,szorongásra(is) jó ötlet lehet egy kutya. Arra figyelj szerintem, hogy kb. az elvárásaidra megfelelő legyen. Pl. nem vagy sportos, akkor ne hiperaktív kutyát vegyél magadhoz.
Bár ez se teljesen igaz, a kutyák nagyon jól tudnak alkalmazkodni, mondhatjuk, ha szeret a négylábúd teljesen hozzád/életedhez fog igazodni.
Megismeri, megszereti a napi rutint, "összenőttök" :D Ebben az állapotban fontosabbak lesztek egymásnak bárminél, és szeretetbombává válik. :) Persze nem azt mondom, hogy minden kutya, minden emberrel kompatibilis, de ők egy bizonyos határig nagyon rugalmasak, alkalmazkodók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!