Aki már átment ezen, honnan tudtátok, hogy már el kell altatni a kutyusotokat? Leírom, hogy nálunk mi a helyzet.
Biztos nem leszek népszerű a válaszommal, de én ha azt látom, hogy az állatom már nem tud teljes életet élni, tudom, hogy fájdalmai vannak, alapvető funkcióit már nem, vagy alig tudja ellátni, elengedném. Ő addig fog örülni a szeretteinek, amíg életben és tudatánál van, de ettől még nem jó neki.
Pár hónap múlva ugyanolyan nehéz lesz feldolgozni a halálát, mint most, viszont őt megszabadíthatod a kínjaitól.
Akkor javasolnám az eutanáziát, amikor a kutya feladja, nem eszik, nem örül, nem áll fel, láthatóan szenvedés neki a létezés, és állapota biztosan nem is javítható.
A te kutyusod "csak" nagyon öreg. Míg örül, eszik, és járni tud, hagyd élni.
Kedves Kérdező!
Kicsit későn találtam meg a kérdést, de gondoltam megkérdezem, végül mi lett a kutyussal? Az enyém is ugyanilyen állapotban volt hónapokig, de aztán végül teljesen járásképtelenné vált, iszonyatos fájdalmai voltak amire már a gyógyszer sem használt, kábult volt, az ételt sem tudta már lenyelni, a nyelve kilógott, a mája is feladta végül és azt mondta a doki, max pár napja van hátra, döntsem el, hogy végignézem ahogy végigszenvedi, vagy megszabadítjuk most a szenvedéseitől. 17 éves volt már, de így is borzalmas volt ezt a döntést meghozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!