TACSKÓSOK, mi a helyzet a lépcsővel?
Mindenhol eltérőek a vélemények, ezért kérem csak olyan válaszoljon,akinek van tapasztalata fajtiszta tacskóval.
Van egy fél éves tacskófiúm,aki benti kutyus,viszont jó időben kiengedem a kinti kutyáimhoz.
Kertes házban élek,de az udvarra vezet 4 lépcsőfok,és volt aki azt mondta,hogy veszélyes,és volt aki azt mondta,hogy nem számít ez a 4 lépcsőfok. Mivel ki és be járkál,ezért többször megteszi ezt a pár ugrást, viszont a kinti 2 kis keverék kutyámnak sosem okozott gondot a lépcsőzés,pedig már ők bőven idősek, 14,és 10 évesek,szerencsére semmi bajuk nem lett tőle. Valaki tudna biztosat mondani?:)
Nem mindegyik tacskó bénul le, de gyakoribb náluk.Nekem 30 év leforgása alatt volt 2 tacskóm, akik sajnos így jártak, és egy keverék kutyám is.
Nálunk is a lakásból kimenet 4 lépcsőfok van.De nem biztos hogy emiatt volt, mert egyikőjük folyton felugrált a kerítésre, másik pedig,a keverék szalmabálákra mászott folyton.
Nem igazán tudtam én se megakadályozni.
Lehet rámpát csinálni, de lehet akkor is a lépcsőn fog járni.Azt teheted, hogy lépcső alján, tetején legyen zárható kis kapu.Ha kimegy udvarra, leviszed és kizárod.Fordítva is.Ne engedd, hogy egész nap ki-be szaladgáljon.Mást nem tehetsz, minthogy minimálisra csökkented a betegségre az esélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!