Mit tegyek ha már félek elindulni vele sétálni, nagyon megvisel lelkileg az a rengeteg kellemetlen helyzet, amibe a kutyám hoz?!
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__9765219-a-7-..
Ez is én írtam ki, de már tehetetlennek érzem magam. Kutyaiskolába se vihetem ilyen viselkedéssel, és egyelőre pénzem sem lenne rá. Egy hete van itt, tudom ez nem nagy idő, de igyekszem nevelni-tanítani, és egész ügyes jól haladunk, de amint lemegyünk és meglát egy kutyát elszabadul a pokol.
Aztán az a sok szánakozó pillantás is, egyszerűen nekem már sok
A kutyaiskola azért van, hogy segítse a gazdát helyesen irányítani a kutyát.
Merre élsz? Pesten pl van jó néhány olyan iskola, ahol szocializációs foglalkozás van. Nincs általában olyan ára, mint bármilyen más képzésnek.
Neten nem lehet tanácsot adni, hogyan szoktasd le erről a viselkedésről a kutyát, mert a te reakciód nem biztos, hogy megfelelő lenne.
Könnyű mondani, de tegyél magasról a szánakozó pillantásokra! Ha nem tudod kutyaiskolába vinni, de vannak kutyás ismerőseid, akkor érdemes lenne megbeszélni velük, hogy semleges területen korzóznak a kutyájukkal, te olyan közel mész a kutyáddal, amikor már látod, hogy kezdene feszülni és megpróbálod elvonni a figyelmét a másik kutyáról, például leültetni. Vagy te tanítod egy parkban a kutyádat és ők addig tőletek távolabb sétálgatnak. Ismerek olyat, aki korábban 3 hónapig a kutyaiskola körül körözött a kutyájával (egyre közelebb ahhoz), hogy szokja a kutya a többi kutyát. Mire megismerkedtünk, a kutya - többnyire balhé nélkül - részt vett a foglalkozásokon.
Egy próbát azért megérne, hogy a környéketeken foglalkozik-e valamelyik iskola rehabilitációval és mennyiért.
Cseréld le a hámot nyakörvre. Attól, hogy mopsz elbírja.
Egy hete van nálad, csodát ne várj, hisz téged sem ismer eléggé, a köztetek lévő kapcsolat még semmi. Ha kajával jól motiválható, tanitsd meg neki a figyelj parancsot. Nézzen rád, ha ez a parancs. És indulás gyakorolni. Először otthon, majd lent ingerszegény környezetben, majd emberek között, és jöhetnek a kutyák. Hosszú folyamat, de megéri.
(kutyaiskolába általában nem azok a kutyák járnak akik tökéletesen viselkednek, úgyhogy ezt a kifogást nem is nagyon értem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!