Te kutyatartóként mennyire tartanád tiszteletben, hogy a vendéged fél a kutyáktól?
Elfogadom.
Amíg az udvaron van (amíg bejön, üdvözöljük egymást, megcsodálja a kerti virágokat, majd bemegy a házba) addig bezárjuk a kutyát a fészerbe. A fészer egy biztonságos hely neki, akkor is oda menekül ha vihar vagy tűzijáték van (amitől retteg) ha nem hívjuk be időben a házba. Van ott egy külön kuckója és friss víz, egy csontot is bedobunk neki néha, "fájdalomdíjnak" :) Nagyon készségesen vonul be amúgy, jutifalat nélkül is.
Amíg a vendég bent van, addig a kutya nyugodtan ellehet kint.
Ha a vendég ki szeretne menni a kertbe, akkor beengedjük a lakásba (persze csak ha nem allergiás, ilyen vendégünk még nem volt), berekesszük a fészerbe, vagy akkorra tesszük át a séta időpontját (vagy extra séta)
Én nem is értem mi ezzel a probléma, vagy miért olyan fura dolog ez. Mi baja lesz attól a kutyának, hogy nem megy oda egy idegenhez, esetleg egy időre be van zárva?
Hozzánk bárki jön, vagy a kennelbe, vagy egy szobába zárom a kutyáimat. Nem szeretem ha mindenkivel barátkoznak, és azt sem akarom, hogy a vendéget zavarják. Én így nőttem fel, nálunk ez természetes volt, és a legtöbb embernél is, akinél jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!