Tengerimalacot, vagy hörcsögöt vegyek?
Ezt neked kell eldönteni, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is.
Hörcsög:
Előnyök
-Kisebb
-Könnyebb tartani, kevesebbet kell takarítani
-Olcsóbb a tartása
-Kevésbé félénk a tengerimalachoz képest
Hátrányok
-Kevesebb ideig él
-Harapósabb
-Éjszaka aktív
-Csak egyedül szabad tartani, sok példa van arra, hogy megöli a társát, főleg ha azonos nemű
Tengerimalac:
Előnyök
-Őket ölbe is veheted akár, nem kell rájuk úgy vigyázni mint egy hörcsögre
-Hosszabb ideig élnek
-Tarthatsz egyszerre többet is, sőt kifejezetten társas állatok
-Nappal aktív, éjszaka alszik
Hátrányok
-Általában félősebbek mint a hörcsögök
-Drágább a tartása
-Többször kell takarítani
-Büdösebbek
Hörcsögöt tartani egyszerűbb, ezért ha az tetszik, nem beszélnélek rá a malacra. Nekem volt mindkettő. Mindegyikről tudnék jót és rosszat is mondani, de mivel minden állatka külön egyéniség, nem biztos, hogy te is ugyanezeket tapasztalnád. 1-2 jó vagy rossz véleményből ne vonj le következtetéseket az egész fajra, mert soha nem tudhatod a pontos okokat.
Mindkét állatka imádnivaló és kezes tud lenni, de fontos, hogy megbízható helyről szerezd be őket. Vagy tenyésztőt válassz, vagy a malac és hörcsög mentéstől fogadj örökbe. Kereskedésből ne, mert nek tudhatod, hogy az állat beteg-e, és lehet, hogy olyan előélete volt, ami miatt sosem fog igazán bízni benned.
Én is azt tudom mondani, amit előttem: nézz utána nagyon alaposan, hogy melyik állatnak mire van szüksége és azt válaszd, amelyiknek a legjobb életet tudnád biztosítani. Mindkettő imádnivaló, úgyhogy ezzel nem lőhetsz mellé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!