Tengerimalacot vagy hörcsögöt ajánlotok kezdőknek?
Szerintem kezdésnek inkább tengerimalac, a hörcsögöknél inkább személyiségfüggő, hogy mennyire barátkozósak, kézbevehetőek.
Írok egy pár pro-kontrát, hátha egyszerűbb dönteni:
- a malacoknak min.100*50-es helyre van szükségük, a törpehörcsögöknek min.60*50-es, aranyhörcsögöknek min.80*50-es hely kell
- a tengerimalacoknak c-vitamint kell adni
- kevesebb hörikhez értő doki van, mint tengerimalachoz
- a tengerimalacok visítanak :D
- a malik nappali, a hörik éjszakai állatok
- a höri este zajos lehet (de halk kerékkel ez kiküszöbölhető)
- mindkettőnek van mentése (Hörcsögmentés, Tengerimalac védő egyesület), tenyésztőtől a malac drágább (kereskedésből ne vedd egyiket se!)
- a hörik fő elesége a magok, az országban található legjobb tápot csak rendelni lehet, míg a malacok számára legjobb táp komolyabban kereskedésekben megtalálható
- A malacok nagyobb állatok, többet pisilnek, gyakrabban kell őket takarítani
- a hörik átlagosan 2, max.3 évet, a malacok 6-7 évet is élhetnek
- a malik igénylik a napi pár órás kintlétet
Nekem egyébként hörim van. Szeretem, de őt például nem lehet megfogni, kivenni, simogatni, a kaját néha kézből elveszi, de mint fentebb is írtam, ez hörcsögfüggő. Volt már nálam olyan höri is, aki kézben elaludt. A malacok gyakorlatilag kivétel nélkül nagyon könnyen szelidíthetők, nyugis kis állatok. Ha újból választhatnék állatot, és nagyobb lenne a szobám, valószínűleg inkább malacot választanék.
Igazából a höri is rettenetesen tud kötődni. Az enyém mindig hagosan sikított, ha a szobában voltam és nem vettem ki. Közben állt a rácsnál és nézett. Szóval külön kis vacka volt az asztalomon is.
Minden állat kötődik, ha érzi, hogy szereted. A malac tovább él, talán ebből szerencsésebb. Mert nagyon meg tudja az ember szeretni őket. A höri szerencsés vagy ha kihúzza a másfél évet. Ha nagyon figyelsz és tenyésztőtől hozod, akkor max 3 év. :/ Egyszer láttam egy 7 éves matuzsálemet, de őt már fecskendővel itatták. Ha höri, a szíriai fiúkat ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!