Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyuszival lehet egy szobában...

Nyuszival lehet egy szobában aludni? Nem túl zajos esténként?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 2. 11:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Jelezném h nem a szüleimtől kaptam húsvétra, ezt 19 év alatt nem sikerült elérnem, hiába kérleltem tudatlan gyerekként h hadd legyen nyuszim, a szüleim tisztában voltak vele h egy állat nem játék így soha nem engedték h kisállatom legyen tudván h 3 gyerek mellett nem fogják tudni a nyuszit is gondozni (én meg persze kicsiként ugyanúgy nem tudtam volna úgy törődni vele ahogy megérdemli). Nem teljesen értem h honnan veszed hogy állatkínzó lennék, a nyuszit még meg sem vettem, egyelőre csak tapogatózok a sötétben azzal kapcsolatban vajon érdemes-e egy háziállatra befektetnem vagy sem, illene-e hozzám a felelős gazdi szerepkör. A szüleimnek hála megtanultam gyerekként h az állatok nem plüssként cibálható kis dísztárgyak, így nem gondolom h jogos a háttér ismerete nélkül minden nyuszis kérdésre rávágni h húsvéti állatkínzás…
2018. ápr. 2. 23:51
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit este, éjjel elmotoszkál, ahhoz hozzá lehet szokni. Széna kikotrása a tartóból, csörgés a golyós itatóval, kis ugrálás ide-oda, egyéb szütymögés. Nekem hiányozna is, ha nem lenne. A műsor hajnalban, akkor is ha le van húzva a redőny és semmi fény nem szűrődik be. Télen jó esetben 6-kor, nyáron akár hajnali fél 4-kor. Rácsrázás, rohangálás, tál dobálása. Szerintük ekkor van ideje a reggelinek, függetlenül attól mikor kaptak vacsorát és még mennyi szénájuk van. Én ilyenkor félkómásan beszórok némi tápot aztán visszafekszem. Most már belenyugodtak hogy ilyenkor nem lehet kijönni és ők is visszaalszanak, de volt idő amikor füldugóval aludtam, mert nem hagyták abba a műsorozást. Úgyhogy ez változó, nyúltól is függ, meg az embertől is, van aki a legkisebb zajnál se tud aludni, meg van akit az utcában közlekedő villamos se zavar.
2018. ápr. 3. 08:39
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha ketrecbe fogod tartani akkor nyugodtan ha nem zavarja senki akkor aludni fog (nekem legalábbis ezt teszi 2hónapos) ha rendszeresen takarítod nem büdös csak akkor alszik este ha ketrecbe van semmiképp ne tartsd ketrec nélkül mert rossz lesz és mindent összepiszkol!
2018. ápr. 3. 12:15
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendszeresen takarítod akkor nem lesz büdös, ugyanis egy egészséges nyuszi szagtalan vagy széna szagú, a pisje lehet szagosabb vagy néhány bogyója.

Igazából a nyúl személyiségétől is függ,hogy éjszaka aktívabb-e zajong ilyesmi.

Aki azt mondta,hogy ne tarts a lakásban szabadon az tévedett ugyanis egy ivartalanított nyuszi akivel sokat foglalkoztak,sokkal boldogabb ketrec nélkül mert mozgásigényes állat, inkább csak macerásabb rácsok nélkül tartani, meg kell tanítani szobatisztaságra,egyhelyre pisiljen(vagy cica wc, vagy egy ketrec ahova vissza tud menni pisilni), nyúl biztossá kell tenni a házat(vezetékek eldugása,mergező szovanövények, bármi amit sajnálsz ha megrág elrakása), nekem is szabadon van a lakásban, igen többször kell takarítani,de sokkal boldogabb,éjszaka annyival zaklat,hogy folyton nyalogatja a fejem XD ,Olyankor max bezárom az ajtót vagy megunja és mellém fekszik.

Olvassgass a nyuszi tartásról: [link] itt örökbe is fogadhatsz és majd segítenek mindenven a tartásával jaocsolatban

2018. ápr. 3. 16:51
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Az elején zajos,de az ember idővel hozzászokik.

3éve van velem egy szobába,és simán tudok aludni.

Nem más az alvás ciklusuk.Idővel átállt arra,hogy reggel kelünk akkor lehet futkározni,este pedig alvás van s nem zajongás.

Egyántalán nem büdös.Normálisan,napi 2x vagy amennyiszer igényli kell takaritani,s semmi baja.

2018. ápr. 4. 23:20
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem a szürke holland törpenyuszim k..ussba van éjjel és hajnalba. Nem bűzlik, mert hetente takarítok nála. Ne felejtsétek el, hogy minden jószág büdös, amelyiknél nem takarítanak megfelelően. Ha érzem, hogy már nyúlszag van, kiveszem a szénát(meg előtte nyilván a nyulat is), átmosom mosószerrel, hagyom száradni, újrarakom az összes berendezést; majd visszaengedem a nyuszit. Ilyen egyszerű, és egy fél órába se telik!
2018. ápr. 6. 09:02
 17/18 anonim válasza:
Utolsó miről beszélsz?
2018. aug. 22. 20:29
 18/18 anonim válasza:
Az én nyuszim nagyon zajos nem tudom hogy mit csináljak vele pokrocot is raktam rá atraktam egy másik ketrecbe semelyik sem működik.
2022. ápr. 19. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!