Lehetséges, hogy vemhes a csincsillám?
Figyelt kérdés
Pár napja máshogy viselkedik, mint álltalában.Többet eszik, kevesebbet mozog és a fiúval is kevésbé keresik egymást társaságát, nagyrészt csak akkor, ha összebujnak aludni. Ezek a vemhesség jelei lennének? Most kb 8-9 hónaposak lehetnek.2018. jan. 3. 09:49
1/7 anonim válasza:
Ha két ivaros, azonos fajú állatot tartasz összezárva, ne csodálkozz, hogy idővel szaporodni kezdenek. A csincsillák négy hónapos korban már ivarérettek, 10 hónaposan pedig beindul a szaporodás.
2/7 A kérdező kommentje:
Nem csodálkozom, és nemis zavar ha lesznek kicsik. Csak nemtudtam,hogy ezek a jelek a vemhességre utalnak-e.
2018. jan. 3. 11:00
3/7 anonim válasza:
Ha eddig mérted a súlyukat, akkor esetleg abból tudod megállapítani, hogy vemhes-e, és ha továbbra is rendszeresen méred, fokozatos, 30-60 gramm súlygyarapodásnál már gyanakodhatsz. Ha szerinted van esély a vemhességre, keress a közelben egy egzos állatorvost, akit probléma esetén felkereshetsz, mert még elég pici a nőstény, lehetnek gondok az ellésnél.
4/7 anonim válasza:
Az oké hogy téged nem zavar ha lesznek kicsik, de lesz az összesnek biztos helye? Alapból sem kéne tudás nélkül szaporítani, már egy csomó menhely foglalkozik megunt és kidobott csincsillákkal.
5/7 anonim válasza:
Feltetlenul muszaj volt ket kulonbozo nemu ivaros egyedet egyuttartani? :( Arrol nem is beszelve, hogyha olyan szingeneket hordoznak amiket tilos keresztezni es megis keresztezik oket akkor a kicsik halva szuletnek es lehet, hogy az anyaallat is elpusztul. Ha teheted ivartalanitsd a bakot vagy szedd szet oket es egynemu csini parosokat tarts.
Kerlek ne vedd sertesnek, de nagyon sok ember dolgozik azon idehaza is, hogy a felelotlen szaporitok altal szuletett csinik is megfelelo gazdihoz keruljenek vagy kidobott allatok jobb otthont kapjanak.
6/7 anonim válasza:
Az is jel lehet ha az oldalan alszik...
7/7 anonim válasza:
Hát nem tudom, az enyém négy éve az oldalán alszik 90%-ban,és a lánytesójával él, szóval lehet csak megszokás is szerintem. Hozzáteszem, egyszer-kétszer a frászt hozta rám, azt hittem valami baja van.😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!