Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Lehetséges, hogy vemhes a...

Lehetséges, hogy vemhes a csincsillám?

Figyelt kérdés
Pár napja máshogy viselkedik, mint álltalában.Többet eszik, kevesebbet mozog és a fiúval is kevésbé keresik egymást társaságát, nagyrészt csak akkor, ha összebujnak aludni. Ezek a vemhesség jelei lennének? Most kb 8-9 hónaposak lehetnek.
2018. jan. 3. 09:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha két ivaros, azonos fajú állatot tartasz összezárva, ne csodálkozz, hogy idővel szaporodni kezdenek. A csincsillák négy hónapos korban már ivarérettek, 10 hónaposan pedig beindul a szaporodás.
2018. jan. 3. 10:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem csodálkozom, és nemis zavar ha lesznek kicsik. Csak nemtudtam,hogy ezek a jelek a vemhességre utalnak-e.
2018. jan. 3. 11:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig mérted a súlyukat, akkor esetleg abból tudod megállapítani, hogy vemhes-e, és ha továbbra is rendszeresen méred, fokozatos, 30-60 gramm súlygyarapodásnál már gyanakodhatsz. Ha szerinted van esély a vemhességre, keress a közelben egy egzos állatorvost, akit probléma esetén felkereshetsz, mert még elég pici a nőstény, lehetnek gondok az ellésnél.
2018. jan. 8. 23:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az oké hogy téged nem zavar ha lesznek kicsik, de lesz az összesnek biztos helye? Alapból sem kéne tudás nélkül szaporítani, már egy csomó menhely foglalkozik megunt és kidobott csincsillákkal.
2018. jan. 12. 03:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Feltetlenul muszaj volt ket kulonbozo nemu ivaros egyedet egyuttartani? :( Arrol nem is beszelve, hogyha olyan szingeneket hordoznak amiket tilos keresztezni es megis keresztezik oket akkor a kicsik halva szuletnek es lehet, hogy az anyaallat is elpusztul. Ha teheted ivartalanitsd a bakot vagy szedd szet oket es egynemu csini parosokat tarts.

Kerlek ne vedd sertesnek, de nagyon sok ember dolgozik azon idehaza is, hogy a felelotlen szaporitok altal szuletett csinik is megfelelo gazdihoz keruljenek vagy kidobott allatok jobb otthont kapjanak.

2018. febr. 19. 22:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Az is jel lehet ha az oldalan alszik...
2018. szept. 22. 19:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, az enyém négy éve az oldalán alszik 90%-ban,és a lánytesójával él, szóval lehet csak megszokás is szerintem. Hozzáteszem, egyszer-kétszer a frászt hozta rám, azt hittem valami baja van.😅
2018. szept. 22. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!