Degu szelídítés lépésről lépésre?
Sosem tartottam még degut, szóval még nagyon kezdő vagyok. Kaptam pár jó tanácsot, illetve utána olvastam de szinte mindenhol ugyanazok szerepelnek. Próbálkozom a kézhez szoktatáshoz, de nem tudom hogyan kell, mi a jó?
Már elértem azt hogy nem fél ha benyúlok, bele is mászik a kezembe és közben szaglászik de mikor kiemelném, leugrik. Illetve mikor kiengedem a szobában, úgy fut mintha kergetnék, ilyenkor tőlem is fél (úgy látom), mindenhova oda pisil, és kakil. Amikor vissza tenném a ketrecbe, nem jön kézhez, vagy kajához, szóval kész macska-egér harc mire vissza tudom tenni.
Tippek mit tegyek? Lehet csak több idő míg rendesen hozzám szokik? 1 hete van nálam, 2 hónapos.
Illetve írták, hogy szeretik az ilyen hengereket, WC papír gurigát is lehet betenni hozzá. Hát az enyém csak szétrágta...
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!