Hogyan tudom magamhoz szoktatni a törpenyuszijaimat? Hogyan tudom kezesebbé tenni őket? A többi lent!
Ne te menj feléjük, várd meg amíg ők közelednek, engedd hogy megszaglásszanak, mindezt mozdulatlanul. Utánna el fognak menni, nem fognak veled törődni, de majd később visszajönnek, hogy megint megszagoljanak.
Ha már eléggé bíznak benned, akkor tegyél egy kevéske tápot a kezedbe, és azzal csald őket oda (amúgy remélem nem csak ezt adsz nekik. A nyulak elsősorban fű, azaz széna evők!), és várd meg, hogy felegyék a kezedből, mindezt megintcsak mozdulatlanul, így fokozatosan elkezdenek majd bízni benned.
Hogy meddig fog tartani, amíg hozzád szoknak, az a nyulaktól függ, de legyél türelmes és optimista! :D
És ne kergesd a nyulakat! Azzal csak azt éred el, hogy sosem szeretnek meg! Majd bemennek ők a ketrecükbe, ne aggódj, és kivenni sem kell ám őket.
Akkor lehet csak az én nyuszim volt olyan, hogy már kis golyó korában is, már tepert utánam a lakásban, és még a fürdőbe is utánam futott, ha kizártam akkor meg kaparta az ajtót:D Olykor széket kellett bevinnem a fürdőbe, és rátenni, egy kis eleséggel ellátva, mert depresszióba esett és bevonult a sarokba, ha nem lehetett mellettem.
Viszont az anyukája eléggé vad volt, harapott, karmolt, nem szerette ha hozzáérek, aztán sokat voltam a közelében, ennivalót is adtam neki kézből (ami bevált:D), és egy idő után sikerült hozzám szoknia, és utána már ő se hagyott élni és már ketten tepertek utánam a parkettán
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!