Roborovszki törpehörcsög, Dzsungáriai törpehörcsög vagy Szíriai aranyhörcsög?
"A hörcsög egy egyszerű és olcsó állatka. Ezért sok szülő ezt választja kezdő állatként a gyerekének. Felelősségre akarja tanítani a gyerekét, de annyi felelősség már nincs a szülőben, hogy utánajárjon hogyan is kell ezeket a kisállatokat helyesen tartani. Beteszik őt egy nagyon kicsi ketrecbe (jaaj anya de ez a ketrec cirkuszos, kalózos, rózsaszííín..), az esetek 90%-ban a ketrechez rossz méretű kereket adnak, amiben a hörcsög háta kettétörik (de nem baj, mert ez a kerék rózsaszííín). Megveszik nekik a rossz minőségű fogkoptatót vagy rosszabb esetben KENYERET adnak nekik. Nem adnak nekik vizet, naponta kapnak gyümölcsöt és az eleségük nagy része kukoricából és napraforgómagból áll..én ilyenkor szoktam a falnak menni. Meg akkor, mikor írja az egyik felnőtt csajszi, hogy ő két nőstényt tart együtt, de szeretik egymást és nem hajlandó különválasztani őket. Olyan is volt már, hogy egy anyuka minden délután felkeltette a hörcsögöt, mert a gyerekei akkor akartak vele játszani..tényleg csodálatos..
Egy korábbi hirdetésben pedig ingyen elvihető hörcsög szerepelt, mert a tulajdonos sajnálná KIDOBNI.
Én ezeken az embereken próbálok segíteni, de sajnos azt is tapasztaltam már, hogy nem mindenkin lehet. Csak a hülyeséget fújják, hogy neki erre nincs pénze, ideje..és különben is az ő hörcsöge szereti a ropit."
Ebben teljes mértékben igazad van. Ezt a problémát olyan szinten átérzem, hogy ezeket én face to face tapasztaltam meg kereskedőként. Én is beszéltem le szülőket az ilyen "fantasztikus" tervezésű ketrec-szettekről. ÉS NEM LEHETETT! Mert a tündéri éppen 8. születésnapját ünneplő Szandikának a rózsaszín ketrec tetszett, a kedves apuka és anyuka akik Szandikának a szülinapját nem akarják elrontani, ám a hörcsög életét - még ha akaratlanul is - elfogják. Arról nem beszélve, hogy sok gyártó ezeket a rágcsálós ketrecszetteket úgy gyártja, hogy dizájnos legyen, gagyi fröccsöntött műanyagból vannak (amik könnyen törnek/repednek, vagy az állat rágja szét ELŐBB-utóbb), és szinte kivétel nélkül mindegyik csúnyán alul van méretezve. Nyúlketrecként gyártanak/forgalmaznak olyan ketreceket, amikbe degut sem tartanék. Voltam pár nagykereskedésnél, fogtam is a fejemet. Ami a mókuskereket illeti, kicsit kijavítanálak, az esetek 100%-ban rossz méretű kereket adnak. :)
Ha valaki össze szeretne rakni, egy normális méretű ketrecet, az csak külön-külön vegyen mindent, kezdve a házikótól, keréktől, itatótól kezdve...egyszóval MINDENT. Igaz, van hogy drágább lesz...de legalább megfelelő lesz az állat tartásához.
Az a baj, hogy a szülők, olcsón akarják megúszni azt, hogy a gyereknek le tudják az ajándékot, ám ennek kárát a kisállat fogja elszenvedni. Hány olyan eset volt már, hogy legszívesebben oda sem adtam volna az állatot. De akkor meg engem rúgtak volna ki a munkahelyről. Szemét egy dolog a díszállatkereskedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!