Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Roborovszki törpehörcsög,...

Roborovszki törpehörcsög, Dzsungáriai törpehörcsög vagy Szíriai aranyhörcsög?

Figyelt kérdés
Melyiket jobb tartani?

2017. júl. 25. 10:18
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
86%

[link]

Ezen az oldalon minden hasznos információt megtalálsz. Vannak facebook-os csoportok, kisállatkereskedések (!), youtube videók, ahol megtanulhatjuk hogyan kell ROSSZUL tartani hörcsögünket. Olyan sok téves információ kering a tartásukról, hogy egy kezdőnek nehéz megítélni, mi a helyes. De ha egy kicsit jobban utánajársz a dolgoknak, akkor hamar belejössz a dologba és rengeteg hasznos információt is fogsz találni.

A hörcsög imádók facebook-os csoport pont arról szól, hogyan is kéne ezt jól csinálni. Jó ideje a csoport tagja vagyok és nem láttam még olyat, hogy valaki azt tanácsolja a másiknak, hogy ne adjon vizet a hörcsögnek (viszont állatkereskedésben már kaptam ilyen tanácsot, mégsem általánosítok, hogy az összes kereskedés egy szar).

Arról meg felesleges vitatkozni, hogy milyen állatot érdemes tartani, mert minden ember más és mást szeret. Tarthatsz kutyát, macskát, csótányt, egeret, kígyót, hörcsögöt...teljesen mindegy, csak azt felelősséggel és jól csináld! :)

A "jézusom...milyen név ez már" hozzászólásra pedig csak annyit reagálnék a többieknek, hogy: don't feed the Troll.

2017. júl. 27. 13:54
 22/32 anonim válasza:
82%
A Hörcsög imádók csoportban épphogy el van mondva mindenkinek, hogy KELL VÍZ A HÖRCSÖGNEK! Mint ahogy az is, hogy mekkora hely kell nekik, és hogy egyedül kell tartani őket!
2017. júl. 27. 14:56
 23/32 anonim válasza:
0%
Nem azért de aki azt a "kultúrált" választ javasolta,hogy a kígyót hova dugja ő sem különb annál aki azt mondta,hogy a höri kígyó eleségnek jó csak....
2017. júl. 27. 17:14
 24/32 anonim ***** válasza:
19%

"Szánalmas vagy. A csoport nem erről szól, de honnan is tudhatnád, ha benne sem vagy?

Képzeld, tudom mit esznek a kígyók. Ettől függetlenül még mindig nem kaptam választ, mi is a kígyó tartás lényege. Mert szerinted a hörcsög egy semmirekellő állat, ami csak kígyókajának jó, akkor mire jó egy terráriumi kígyó? Jó lenne, ha a dühödet nem itt adnád ki."

Képzeld olvastam bele szánalomkirálynő. Én nem adom ki itt a dühömet, épp ellenkezőleg jót röhögök a szánalmas "hozzáértéseden".

Most be van durcizva látom a facebookos csoport tagjai mert meg lett nekik mondva, hogy semmit sem tudnak. Nem volt itt szó sértegetésről, csupán tényközlésről. AZÉRT MERT NEM ÉRTETEK HOZZÁ!

Hogy miért jobb egy terráriumi kígyó? Jómagam nem tartok speciel kígyót. Én ízeltlábús terrarisztikával foglalkozok, inszektarisztikával.

Tudod a terrarisztika és az akvarisztika nem más, mint egymásra épülő tudományág. Sokkal több tudás kell hozzá, mint a rágcsáló és kisemlős tartáshoz. Mellesleg hörcsögje az utolsó hülyének is van, vagy volt. Egy full sablonos állat. A hüllős és ízeltlábús terrarisztika különlegesebb és egzotikusabb. Mondjuk ezt aztán magyarázhatom egy olyannak aki a facebookon tanul hörcsögtartást azt is rosszul. :D

Ahogy említettem húzzál el szakkönyveket olvasni, ott talán ragad rád tudás, mert facebook csoportban való lájkolgatástól nem leszel jó állattartó. Aztán mondhatják foggal-körömmel, hogy a csoportban ilyen meg olyan jó tanácsokat szoktak adni.

Nem mondom, hogy egy ilyen állatos csoport minden tagja hülye, mindenki nem...csak a 80%-a. Terrarisztikában, is vannak ilen hüllős, pókos...stb. facebook csoportok.Ahogyan ti kedves Hörcsög Imádó tagok, ők is rohadt nagy szakértőnek tartják magukat. Ja..csak a gyakorlat pedig az, hogy full baromságokat hordanak össze ott is.

Kérdezőnek tanácsolom: SZAKKÖNYV. Facebookos csoportok, kereskedők, ilyeneket felejts el.

2017. júl. 27. 18:42
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Mint ex-állatkereskedő én ismerem az összes ilyen facebook csoportot. Már csak azért is mert a mi üzletünknek is volt facebook oldala. Inkább nem véleményezem az ott olvasott tudásokat, tanácsokat és egyéb "hasznos" megjegyzéseket. Azok a tudások sokkal gyengébbek, mint a közhellyé vált "az állatkereskedők nem értenek hozzá". Divat lett fikázni a díszállatkereskedőket, csak éppen a kedves fikázók nagyon nagy százaléka rosszabbul tart állatot, mint ahogyan az üzletekben vannak. Erről ennyit....

ha ti tudnátok, hogy a kedves "hozzáértő" vásárlók milyen problémákkal szoktak odajönni, akkor fognátok a fejeteket. Tény, hogy vannak olyan kisállatkereskedők, akik sík hülyék a témához, de messze nem annyi, mint ahogyan el terjedt erről a pletyka, ami már közhellyé vált. Sokszor hiába adunk a kuncsaftoknak tényleg jó tanácsokat, megmagyarázzák, hogy nem úgy van, mert ő XY-tól másképp hallotta, vagy a facebookos csoportokban ezt meg azt olvasta. Aztán rá 1-2 hét múlva jön sírni, hogy ez meg, az a baja a kiskedvencének. Aztán amikor sok ilyen összegyűlik, akkor nem kell csodálkozni azon, hogy az eladó sem úgy reagál rá. Nem azért, mert az eladó nem ért hozzá, csak sokszor egyszerűen nem éri meg jó tanácsokat adni, mert a kuncsaft úgy gondolja, hogy ő jobban tudja. Ha jobban tudja, akkor hajrá... ha ledöglik az állata, akkor majd elgondolkodik talán... tanulópénznek jó lesz.

Az pedig tény és való, hogy az akvarisztika és a terrarisztika egyes területei sokkal komolyabb tudást igényel, mint a madár és rágcsáló tartás. (Bár azért...madarakat sem olyan könnyű tartani..ott is attól függ milyet. Mert pl: egy 2 millió forintba kerülő jácintkék ara papagájt, nem olyan könnyű tartani, sok mindenre kell figyelni, és a tartása sem olcsó. Nem csak maga az állat drága). Ettől függetlenül sokan tartanak rosszul rágcsálókat is, sajnos.

Hozzám is jöttek már olyanok oda, akik egy 80x50 cm-es ketrecben tartották 2 törpenyuszit és 1 degut. Mikor megjegyeztem a kedves kuncsaftnak, hogy ez nagyon nem helyes.Akkor még én voltam elküldve melegebb éghajlatra, mert én csak okoskodni akarok és kritizálni őt. Tudom...az eladó a hülye...ne hallgassatok rájuk! :D

Ettől függetlenül, természetesen a hörcsög, nem csak kígyó eleségnek jó. (Annak is jó, és ezt nem azért mondom, hogy Sincere Fist alá adjam a lovat. De abban igaza van neki, hogy mindig a fehér egér szokott elfogyni először, így a kígyó, pók és egyéb ragadozót tartók kénytelenek hörcsögöt vinni. Az pedig fizikai tény, hogy több tápanyag van benne, mint egy egérben.)

Kedves, bohókás és aranyos állatka. Sőt, én azt mondom, hogy az egyik legjobb "tanuló-állat", főleg full kezdőknek és kisebb gyerekeknek, hogy megtanulják, hogy mi az, hogy felelősségteljes állattartás. Első állatnak, főleg az ilyen kis 12-16 éves lurkóknak én is a hörcsögöt szoktam ajánlani. Húgom is hörcsögtartó.

2017. júl. 27. 19:24
 26/32 anonim válasza:

"Most be van durcizva látom a facebookos csoport tagjai mert meg lett nekik mondva, hogy semmit sem tudnak. Nem volt itt szó sértegetésről, csupán tényközlésről. AZÉRT MERT NEM ÉRTETEK HOZZÁ!"

Én nem kérdőjeleztem meg a tudásod, te miért teszed ezt más emberrel? Nekem több, mint 10 éve vannak hörcsögeim és rengeteg mindent olvastam már a tartásukról, nem csak az interneten. Megjegyzem 16 már rég elmúltam, de szeretem ezeket az állatokat és nem is értem miért kell ezt magyarázni.

Attól még, hogy kevesebb tudás kell egy hörcsögtartáshoz és az ízeltlábús terrarisztika különlegesebb, attól még te nem leszel az és más ember sem lesz kevesebb ettől, mert nem foglalkozik ezzel.

Az utolsó hülyének is van hörcsöge..persze, meg kutyája, macskája, kígyója és gyereke is. Nem ebből kell kiindulni.

A szülők megveszik a gyerekeknek, mert olcsó és mit számít ha megdöglik, játéknak jó lesz ez is..

Rengeteg ember magáról sem tud megfelelően gondoskodni.

Szerintem aki komolyan veszi a témát, veszi a fáradságot és szenvedéllyel csinálja az egészet, abból jó gazdi lesz. Az internet és a facebook nem csak szeméttel van tele, csak a megfelelő helyen kell keresni.

2017. júl. 27. 22:09
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

Az egód a plafonon, kár hogy az intelligencia szinted az alvilágban :D

Az hogy másokat gúnyosan szólítasz meg, attól nem leszel felsőbb rendű és intelligensebb, sőt... Éppen a szegénységi bizonyítványodat írod meg. Nem tudom mi ez a hörcsögutálat nálad, de ez tuti, hogy nem normális. További jó bizonygatást ;)

2017. júl. 27. 23:00
 28/32 anonim ***** válasza:
55%

Honnnan tudod, hogy nem értünk a hörcsögökhöz? Ismersz minket? Nem. Szóval jobban tennéd, ha nem itelkeznél mások fölött ismeretlenül, nehogy később nagyot koppanj. Egyébként kérdésre érdemben nem tudsz válaszolni, szóval te még annyit sem tudsz mint itt bárki más. Mutasd már meg hogyan vicsorog egy hörcsög. Komolyan érdekelne :D a szakkönyveidet pedig nyugodtan elfelejheted, ugyanis Magyarországon nincs hörcsögökkel foglalkozó, valóban hozzáértő szakkönyv ;)

Amúgy a kérdező utolsó kérdésére válaszolva: nem fogja bántani, ha nem találkoznak, de egyébként a hörcsög táplálék a számára, szóval soha ne engedd őket össze.

2017. júl. 28. 08:43
 29/32 anonim ***** válasza:
Amúgy az egyetlen, aki okoskodik az Te vagy itt. Mindenki más normálisan válaszolt, egyedül te pattogsz és kérdőjelezel meg folyton mindenkit, holott ezt senki sem tette feléd.
2017. júl. 28. 08:49
 30/32 anonim válasza:

"Ez így is van. De akkor pont ezért nem kellene olyanokat írni, hogy a kígyó az undorító csúszómászó, meg hogy semmire sem jó.Főleg egy olyan ne mondjon ilyeneket, aki a hüllős terrarisztikánál egy sokkal egyszerűbben tartható díszállatot tart, és ráadásul ahhoz sem ért"

Én nem írtam, hogy undorító csúszómászó, nekem az ég világon semmi bajom nincs a hüllőkkel. Mindig megcsodálom őket, ha az állatkertben járok és azt is szeretem, ha a sima bőrükkel másznak a karomon. Pontosan tudom, hogy mit esznek és azt is, hogy mit adnak nekik az állatkereskedésben, ha elfogyott a fehér egér. Ez a természet rendje. Viszont itt megint arra próbálsz utalni, hogy te mennyivel különlegesebb vagy és neked ne beszéljen egy ilyen ember, aki a hörcsögtartáshoz sem ért.

Ez a hozzáállás azért egyáltalán nem helyes, nem tudhatod, hogy a másik mennyire ért hozzá és te folyamatosan próbálod őket sértegetni. Minden ember más és el kell fogadni, hogy valaki nem szereti a hüllőket vagy a hörcsögöket. Te is azt írtad egy korábbi válaszodban, hogy a hörcsögöket nem érdemes tartani, holott ez sem a hüllőkre sem a hörcsögökre nem igaz.

"Akkor hajrá..van hova fejlődnötök. :)"

Már említettem korábban, hogy több könyvet is olvastam a hörcsögtartással kapcsolatban és azt is, hogy 10 éve vannak hörcsögeim. Emlékszem arra, mikor szüleimtől megkaptam az első hörcsögöt és vele együtt az első tartásukkal kapcsolatos könyvet. Tudod neked is van hova fejleszteni a stílusod, mert néha a béka/kígyó feneke alatt van, ahogy másokkal kommunikálsz.

"A megfelelő helyeket úgy hívják, hogy szakkönyv."

Ezzel még mindig nem értek egyet, hogy csak szakkönyvből lehet tanulni.

A hörcsög egy egyszerű és olcsó állatka. Ezért sok szülő ezt választja kezdő állatként a gyerekének. Felelősségre akarja tanítani a gyerekét, de annyi felelősség már nincs a szülőben, hogy utánajárjon hogyan is kell ezeket a kisállatokat helyesen tartani. Beteszik őt egy nagyon kicsi ketrecbe (jaaj anya de ez a ketrec cirkuszos, kalózos, rózsaszííín..), az esetek 90%-ban a ketrechez rossz méretű kereket adnak, amiben a hörcsög háta kettétörik (de nem baj, mert ez a kerék rózsaszííín). Megveszik nekik a rossz minőségű fogkoptatót vagy rosszabb esetben KENYERET adnak nekik. Nem adnak nekik vizet, naponta kapnak gyümölcsöt és az eleségük nagy része kukoricából és napraforgómagból áll..én ilyenkor szoktam a falnak menni. Meg akkor, mikor írja az egyik felnőtt csajszi, hogy ő két nőstényt tart együtt, de szeretik egymást és nem hajlandó különválasztani őket. Olyan is volt már, hogy egy anyuka minden délután felkeltette a hörcsögöt, mert a gyerekei akkor akartak vele játszani..tényleg csodálatos..

Egy korábbi hirdetésben pedig ingyen elvihető hörcsög szerepelt, mert a tulajdonos sajnálná KIDOBNI.

Én ezeken az embereken próbálok segíteni, de sajnos azt is tapasztaltam már, hogy nem mindenkin lehet. Csak a hülyeséget fújják, hogy neki erre nincs pénze, ideje..és különben is az ő hörcsöge szereti a ropit.

2017. júl. 28. 09:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!