A nyulamat kb. 3 hónapja vettem fél-egy évesen és már az első pillanattól kezdve nagyon kedves és szeretni való nyúl volt. Ha simiztem mindig nyalogatott, ha kiengedtem követett mindenhova. Most amikor beköszöntött a nyár egyszerűen nagyon agresszív lett. (fiú nyuszi egyébként) Karmol, nyüszög, és mintha morogna.
Közrejátszhat a meleg is? Mert egyébként iszonyú hosszú szőre van, több réteg is és elég jól levágtam már neki de még így is liheg szegény. Lehet nem bírja a meleget ezért ilyen agresszív? Mindig ki van engedve, hogy tudjon szaladgálni.
Ivarérés is lehet, főleg ha olyan fél év körüli. Pár hetet várhatsz, hátha lenyugszik, aztán érdemes elgondolkozni az ivartalanításon.
2017. jún. 12. 18:55
2/8 anonim válasza:
Amit #1-es írt teljesen igaz, én is ezt írtam volna elsőnek.
A 2. viszont az lenne , hogy bár nemhiszem hogy a meleg miatt hisztis, de ha nagyon liheg "megfürdetheted". De ezt semmiképp ne csináld 28 fok alatt.. Mert ha az aljszőrzetét is éri víz , akkor ha jön egy nagyobb szellő, vagy nem szárad meg jól, megfázhat.. Semmiképp ne használj sampont, és egy lavorba engedj 2-5 centi hűvös vizet. Azzal locsolgasd, vagy ha erre nincs lehetőség a fülét vizezd be. És bizonyos szempontokból a meleg is lehet az oka..
Szóval ha nemtudod pontosan hogy mennyi idős csak azt tudom ajánlani amit előttem írtak! :) ;)
2017. jún. 13. 21:53
3/8 A kérdező kommentje:
Tudom mennyi idős. Ahonnan vettem (tenyésztő) az azt mondta fél éves és hogy fiú. De a nemét nem mondta biztosra mert ő ezzel nem igazán foglalkozott. A héten megnézettem és kiderült, hogy lány. Fürdetni szoktam pont így ahogy leírtad amikor 30 fok van. Szombaton megyek állatorvoshoz és megkérdezem, hogy elvállalja az ivartalanítást mert olvastam, hogy a nőstény nyusziknak rövidebb az életük mert kialakulhat daganatuk a méhükben. :/
2017. jún. 14. 15:02
4/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vállalja az ivartalanítást a doki így ez már nem opció. :( Pedig még mindig morog mikor megszeretném simogatni/fogni.
2017. jún. 17. 09:30
5/8 anonim válasza:
Kérdező, akkor örülj neki, hogy nem vállalta el az orvos, ezek szerint reálisan ismeri a saját korlátait. A nyúl ugyanis állatorvosi szempontból egzotikus állatnak számít,átlagos állatorvos keveset ért hozzájuk. A nőstény ivartalanítása pedig komoly műtét. Viszont pont mivel nőstény,ivartalanítani kellene. Nézz utána,hol van a közelben nyulakhoz értő orvos, pl.a torpenyul.hu-n naprakész lista van.
2017. jún. 17. 18:19
6/8 A kérdező kommentje:
Ahol voltam azt mondták, hogy csak a bak nyulakat vállalják és, hogy nem is volt igény a nőstény ivartalanítására. Mivel még a szüleimmel lakok ők döntenek úgymond, és ők nem pártolják ezt. Meg ugye a költség meg az utazás miatt is. :/ Próbálok minél többet lenni vele és beszélni hozzá, kézből etetni mert egy hónappal ezelőtt olyan kezes volt, hogy még én is meglepődtem most meg...:(
2017. jún. 18. 10:33
7/8 anonim válasza:
Utána kell kérdezni hol ivartalanítják a közeletekben.
Sajnos házilag az ilyenre nem tudsz mit csinálni.Ég és föld az ivaros és az ivartalan állatok viselkedése.Aki egyszer megtapasztalja az ivartalant, az utána megérti miről beszélünk.
A másik fontos dolog a társ lenne.Egyedül nem szabad nyulat tartani. Az is okozhat agresszivitást.
2017. jún. 20. 21:20
8/8 A kérdező kommentje:
Mint írtam nagyon kezes volt, soha életemben nem láttam ennyire nyugodt és kedves állatot. Az elmúlt napokban szinte mindig foglalkoztam vele. Beszéltem hozzá, simogattam, kivittem a kertbe szaladgálni és már nem is morog. Néha-néha ha benyúlkálok a ketrecbe egy picit mérges lesz de már csak ritkán. Szerintem értem el nála egy kis fejlődést. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!