Miért viselkedik így a nyulam? Mi csináljuk rosszul?
Sziasztok. Van egy törpenyuszim 4 hónapja , párommal közösen élünk és ő a mi kis házikedvencünk . Az elején az elsô hónapba minden szép és jó volt, rendbe volt, nem csinált gondot, szobatisztán kaptuk, a pisit jó helyre csinálta csak a kakiját nem. Meg is szoktuk hogy szedjük utána úgyhogy ez mellékes is.
Mióta nyári viszonylat van és melegebbek a napok azóta meg van gajdulva, ugrál balra jobbra, rugdossa a ketrec oldalát, a rácsról a zománcfestéket lerágta, a tápját kitúrja, s amit most kezdett el csinálni ( és minket a sírba kerget ) a wc-jének a lerántását a helyéről és abból a pelletét is kikaparja és arra pisil rá. A szénát összeszórja mindenfele, volt hogy a wc fejjel lefele volt. Az itatóját úgy tönkretette, hogy lerágta a műanyag burkolatot róla és leszedte az elejèt. Most ezt a kérdést megoldottuk már . A többi tünete ugyanúgy megvan, van hogy egy helyben ugrál , befut az odujába , onnan ki, a játékját földhöz vagdossa, dorbèzol egész éjjeleken àt.
Azt mondták nekünk, ivarzási korba lépett, de érdekes módon a többi megkérdezett ember nyula ehhez hasonlóakat nem csinál. Mit tegyünk? Ivartalanitsuk ki? segítsetek. Sürgős választ szeretnék.
Az én nyuszimnál az ivartalanítás erre megoldást jelentett, de sajnos hallottam már olyant is, akinél az sem. :/
(De az egészsége szempontjából is hasznos!)
Az én nyuszim akkor csinált hasonlókat mikor kis helyen volt eleinte. Azóta már nincs ketrecbe zárva sose, nagy elkerített helye van ahol szeret lenni. A wc-je is kicsi volt, fedett macskawécére cseréltem, azt nem tudja rángatni és nem pisil mellé sem.
Az itatót meg akkor tépi ha nem jön belőle a víz, ami előfordul néha ha nem megfelelő szögben áll...
Persze lehet nálatok más gond van, csak leírtam hogy nálunk ez volt. Most meg már nyugi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!