Ma a törpehörim nagyon megijedt valamitől és sírva kiugrott a kezemből, zuhanva legalább egy métert. Azóta úgy viselkedik mintha mi sem történt volna, attól még lehet baja?
Van egy olyan érzésem, hogy én jobban megijedtem a zuhanástól, mint ő. Nagyon féltem tőle, hogy valami baja lesz, de ahogy leesett, hiába puffant nagyot, ráadásul a hátára, azonnal felpattant és futott tovább a földön is, alig tudtam elkapni és visszarakni a ketrecébe. Pár órára síri csöndben bezárkózott a házikójába (féltem hogy holtan találunk majd rá) de azóta megint előjött, ugyanúgy lehet simogatni, nem sír, eszik, mászkál, kaparászik mint eddig.
Mekkora az esélye, hogy attól még valami baja esett? Nem sántít, próbáltam a lehető legtöbb helyen végigtapogatni a testét és engedte magát, nem kezdett sírni.
A helyzet az, hogy van egy macskánk is, ami tudom, nem túl szerencsés, de eddig nem volt semmi baj velük. :) A hörit se nagyon izgatja a macsek, az meg szeret ülni és nézni a ketrecet, de sose csinált semmi bajt, füle se rezzen amikor kiveszem a hörit néha a kezembe és sétáltatom egy kicsit. Viszont most szerintem valószínűleg a macskától ijedhetett mégis meg, mert nyomi cicámra épp rájött az ötperc, én pedig hülye módon nem figyeltem eléggé és a következő, amit tudtam, hogy a höri vinnyog és repül.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Megnyugtattatok. :) Én is ebben reménykedtem, nagyon strapabíró állat, emeletes ketrece van és ott is néha önszántából közlekedik úgy, hogy direkt lepottyan az emelet széléről... Meg olyan kis puha és könnyű, csak nem eshetett komoly baja. Azóta is él és virul! Ma már kivettem megint, persze sokkal óvatosabban és nem tartottam olyan magasan, de ugyanúgy ücsörög meg nézelődik, mászkál a tenyeremben mint a baleset előtt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!