Mennyi füvet legelhet egyszerre a nyulam?
Nemrég vettünk egy kicsit nyuszit, ilyen kis hobbinyúlnak. Nem törpe nyúl, de nem is az a hatalmas.
Eddig olyan helyen volt, ahol nem evett friss füvet, csak ilyen kukoricát meg nyúltápot. Mi meg kitaláltuk és vettünk neki egy hámot, meg kiengedhetős pórázt, és mikor otthon vagyunk van, hogy kihozzuk, egy kis időre a kertbe had egyen egy kis füvet és ugrándozzon. De tudom, mert lovak közelében nőttem fel, hogy a lovakat, mikor kihajtják a mezőre egy időben kevés ideig, hogyha sok füvet esznek kólikásak lesznek, felfúvódnak és a kezeletlen kólikába bele is pusztulhatnak.
Ezért szerintetek egyenlőre mennyi ideig maradjunk kint?
Még az is furcsa, hogy barátnőm simán friss fűágyon szállította a nyulait és azok nem ettek állandóan.
A mienk meg állandóan enné a füvet. Ez miért lehet??
(Kérlek titeket NORMÁLISAN, értelmes ember módjára válaszoljatok, mert tudom, hogy nagyon sok az olyan ember, aki egyből bunkózik és jól érzi magát, ha kifikáz egy embert amiatt, amit még csak tanul. Aki úgy érzi, hogy csak ilyen stílusban tudna válaszolni, mert ennyi az intelligenciája, semmi baj, nem engem minősít vele, hanem saját magát, de örüljön annak, hogy legalább kérdezek, és nem hagyom, hogy a nyulam elpusztuljon a felelőtlenségem miatt! )
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Azok a nyulak azon nőttek fel, a szervezetük hozzá van szokva. Az övé nem. Életébe se evett friss füvet, evidens, hogy nem a vadnyulakkal kell összehasonlítani egy házinyulat, ami teljesen más életkörülmények között él/élt.
Köszönöm válaszokat! Akkor óvatosak leszünk, de mindennap kivisszük eddig és nagyon élvezi. Egyébként nagyon kis okos, tudja, hogy mikor elég neki. Ha elfáradt vagy elég volt, akkor elindul vissza a helyére :))
Valóban fűevő állat a nyúl, semmi szüksége nincs magvakra és tápra.
Friss fűn és szénán kívül nincsen szüksége másra!!!
Igen, valóban, ha nem ehhez volt szokva,akkor fokozatosan kell szoktatni hozzá.De ez lenne a természetes tápláléka, az emberi butaságnak köszönhetően kell egyáltalán hozzászoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!