Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Segítség! Találtam egy sebesül...

Segítség! Találtam egy sebesült sünit. Jelenleg Betadine-nal kezelem neki a sebét. Mit tegyek még?

Figyelt kérdés
2010. máj. 10. 12:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
1%
SÜN!!! A sünök ezt nem érdemlik meeeeeeg! ÁÁÁÁH, lődd leee! *SÜN*SÜN*SÜN*
2010. máj. 10. 12:46
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Ne haragudj h nem tudok erdemleges valasszal szolgalni, csak azt tudom mondani, hogy jo, hogy vannak meg ilyen emberek, akik segitenek egy sebesult allaton. Nagy a seb? Talan kezeld tovabbra is betadinnal, esetleg vidd el allatorvoshoz. Milyen a seb, es hogy van a sun?
2010. máj. 10. 12:47
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

1. milyen sérülése van?

2. Menyire komoly?

3. És hol találtad?

Mert amíg erőre nem kap tartanod kellene. (száraz macskatápot szeretik). Ha nem komoly negormanormonnal is lekezelheted, mert az elősegítő a hámsérülést.

De szerintem, ha egy állatorvoshoz elviszed csak bekeni neked valami gyógykémmel ingyen is.

Ha komolyabb és nem engedhető szabadon akkor befogadó helyet kell találni. Ebben tudok segíteni.

A sün védett állat. Vigyázz rá:-))

És nagyon rendes tőled, hogy gondoskodsz róla

2010. máj. 10. 12:51
 4/18 anonim ***** válasza:
74%

Nem sok mindent tudsz tenni,vagy elpusztul,vagy meggyógyul.Az attól függ,milyen a sérülése.

(De használhatsz tetrán kenőcsöt is,mert abban van anitbiotikum is.)

2010. máj. 10. 12:55
 5/18 A kérdező kommentje:

Azoknak köszönöm, akik érdemlegesen válaszoltak.

A kertben találtam a sünit, már néhány napja ott mászkál, a gyermekeim nagy örömére. Szeretik nézni, ahogy jön-megy.

A nyakán van egy elég csúnya seb, szerintem még friss, de a tüskéitől nem látom jól. Mintha valami megharapta, vagy karmolta volna. A szomszédban van kutya is, macska is, lehet hogy ők okozták.

Egyébként jól van szerintem. Most egy dobozban pihen az előszobánkban, de onnan előszeretettel kimászik.

Sajnos anyagilag nem állok úgy, hogy állatorvoshoz tudnám vinni, úgyhogy valami olcsó megoldások érdekelnének.

2010. máj. 10. 12:59
 6/18 anonim ***** válasza:
85%

Ha harapás jó lenne antibiotikumos kezelés.

És utána szabadon lehet engedni.

Én azt gondolom miután a sün senkié egy állatorvosnak illene ingyen is ellátni :-((

Kérdezz rá.

2010. máj. 10. 13:05
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem is azért kérdezd körbe az állatorvosokat a településeden, vagy érdeklődj a helyi állatvédő egyesületnél - nekik is szokott lenni saját állatorvosuk.

A Kedvesemmel hétvégén a buliból hazafele mentünk egy sötét utcán,és az utolsó pillanatban vettem észre a járdán a sünit, akire még jó, hogy nem léptünk rá. Megsimogattuk :) Nagyon aranyos volt! És arrébb tettük a bokrokba, hogy valami részeg hazafelé kacsázó rá ne lépjen!

2010. máj. 10. 13:11
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

A legközelebbi állatkertet vagy vadasparkot hívd fel,Ők segítenek.Merre laksz?

Harapott sebbel vigyázz,a sünök is fertőződhetnek veszettséggel!!!!!

2010. máj. 10. 13:23
 9/18 A kérdező kommentje:
Albertirsán élek. Itt a közelben egy kutyamenhelyről tudok Cegléden, annak sincs túl jó híre. Egyszer találtunk egy kiskutyát, akkor Gyömrőről jöttek érte, de ha jól tudom az is kutyamenhely. A legközelebbi állatkert Budapest, vagy Jászberény.
2010. máj. 10. 13:26
 10/18 anonim ***** válasza:

Inkább próbálj meg állatorvost szerezni, mondom én úgy gondolom egy lelkiismeretes orvosnak ingyen el kellene látnia, de különbözőek az emberek.

Budapesten a NOÉ állatotthon szokott beteg süniket istápolni, utána szabadon engedni.

Én azt gondolom gyógyulás után ennek a süninek csak azon a környéken kellene maradnia. Lehet, hogy arra felé laknak a rokonai:-)

2010. máj. 10. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!