Milyen kísállatot ajánlotok?
A nagymamám születésnapjára lenne. Csupán pár feltétel van megszabva:
- ne neszeljen az éjjel
- ne kerüljön sokba a tartása
- lehetőleg szelíd legyen
- éljen legalább 2 évet
És amit ajánlottatok, arról szólnátok néhány szóban? :) Köszi :) Meghálálom :)
Ne azt nézd, hogy ajjj...ennyibe meg ennyibe kerül, mert az a "rühes macska" már megint beteg lett!!!-.-
AKkor miért akarsz állatot a nagymamádnak??
Sztem is a macska a legkobb megoldás, mivel az egy nagyon jó társ, és imádják az idősek. Megnyugtatja őket, segít hogy tovább éljenek (eznem vicc) stb.
Ha egyik rokontó, havertól vezstek/kaptok/kérsz cicát nem kerül sokba. A lány cicát ajánlom ha bent akarja tartani :). Egy-két védőoltás nem kerül olyan sokba...
szal én macska párti vagyok... nekünk van 3, mindhárom felnőtt, minden este bejönnek, és egyik a párnámon, másik mellettem, harmadik pedig a lábamnál alszik. MIkor táborba voltam, ugy tudtam elaludni, ha valamit raktam a takaróra,a lábamhozXD annyira hiányoztak...
14/L
Szia!
Én a hörcsögöt ajánlom. Nekem is van 1. Mi, hogy ne neszeljen, éjszaka kivisszük a konyhába, és így nem halljuk.
Én a patkányt mondanám, mert az mindent megeszik amit mi emberek, és elég nyugis kis állat. Okos így akár megtanítható arra is, hogy kinyitod a ketrecet, és ő visszamenjen magától ha megúnta kint a sétálgatást.
De persze nem muszáj kiengedni.
A patkány az olyan mint egy kis konyhamalac, mindent megeszik, boldog ha kap egy kis husit, zöldséget. Kétkézzel veszi el, ésegyből eszi is. Őt élmény etetni, mert látszik rajta hogy hálás a kajáért.
Kell neki egy kis ketrec, akkora hogy azért abban is tudjon sétálgatni.
A patkány kb 200 Ft, ott a ketrec lesz a drágább, az mondjuk 5ezer.
Egy kevés macskaalmot rakhatsz alá, akkor nem lesz büdös.
Egy 500 Ft-os zyák macskaalom elég neki több hónapra is.
És egy újságot beraksz neki, azt ő apróra tépkedi és épít belőle fészket magának.
Meg kell neki egy itató, mmert ha tálba rakod a vizet, azt felborítja, és mindent belepakol, kaját is.
Itató az pár száz Ft.
Lány legyen, azok szelídek.
A fiúk mikor ivarérettek olyankor lehetnek harapósak és büdöset pisilnek :)
A lányokkal nincs ilyen gond.
Ha friss újságot kap, azt tépkedi fél napig, és pakol össze-vissza, de amúgy csöndes állat és lehet szeretni :)
Kézbe is lehet venni, vinni ide-oda, meg ilyenek.
Jó ötlet a patkány is, de szerintem egy idős néni nem biztos, hogy örülne neki... :( Az egérkék is aranyosak, de sajnos az idősebbeknek csak az ugrik be róla, hogy kilopja a kamrát meg bemegy a szobába, meg kell mérgezni :((
A hörcsög lehet, hogy tényleg jobb ötlet lenne, bár én patkánypárti vagyok.
Remélem, sikerül megtalálni a megfelelő állatkát :)
Esetleg vidd el a nagyit egy kereskedésbe, és ami megtetszik neki, azt vegyétek meg :)
L,19 & 2 patkánybaba
Nekem nemrég lett 3 éves a nyuszim, nagyon szelíd, imádja ha simogatják, esténként alszik,a tartása nem kerül nagyon sokba csak sűrűn kell tisztítani a ketrecét.
Ha gondolod hogy a nyuszi jó: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!