Hogy szelídítsem meg a hörcsögöm?
Szerintem ez esetben pedig erőltetni kéne a megfogást, én is azt csináltam mindegyik aranyhörimmel az elején, hogy amint hazahoztam, fogtam, és kivettem. Néha kiugrott a kezemből, vagy megharapott, de mára már ő mászik ki a tenyerembe, nem harap és nem is ugrál.
Úgyhogy szerintem próbálkozhatsz nyugodtan! :) Ha látod rajta, hogy nagyon fél, esetleg keríts körbe egy kis helyet a padlón, tedd be őt oda, és úgy próbálj meg közeledni felé! Finom falatkákkal az elején, aztán pedig megpróbálhatod simogatni is.
Mindenképp írd meg, hogy mivel próbálkoztál, és hogyan reagált! :)
Eleinte elég ha csak enni adsz neki kézből, sok finomat adj neki kézből pl. dió, trappista sajt, ilyenekkel szeliditsd.
Pár nap múlva próbáld megszagoltatni vele a kezedet és próbálkozhatsz kivenni. De ha nem sikerül akkor úgy vedd ki hogy a házával együtt, mikor ő bent van és kint kezd a szeliditést. Tedd le az ágyra és úgy, ott próbáld felemelni a kezeddel, ne magasra, ha kiugrana puhára essen, simogasd gyakran és még nagyon fontos az is hogy beszélj hozzá sokat kedvesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!