Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miert levert a nyuszim? Mi a...

Miert levert a nyuszim? Mi a viselkedes valtozas oka?

Figyelt kérdés
2 hete van nyuszim, 4 honapos fiu. Eddig nagyon edes, kicsit felenk, egeszseges nyuszi volt. A hetvegen kevesebbet tartozkodtam itthon, es mar tegnap is eszrevettem, hogy kicsit levertebb es agresszivabb. Tobbet harap (bar nem rendesen, csak igy megkapja a kezem), kiugrik a kezembol, ha felveszem rugdos es tobbet rendetlenkedik (harapdalja a butort, konyveket, amit maskor nem szokott). Etvagya van rendesen, ketrece tiszta, akkor mi lehet a gond? Elore is koszonom a segitseget!
2014. jan. 13. 18:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Kezd ivarosodni ..a butor és egyéb tereptárgyak farigcsálása teljesen normális a nyulaknál,jobb lesz ha hozzászoksz és azt sem nagyon kultiválják ha emelgetik őket ,a nyuszik földközeli állatok,stresszelnek a magasban
2014. jan. 13. 19:01
 2/5 anonim ***** válasza:

mennyit foglalkozol vele ?? mennyit van kiengedve ?? lehet ezt bosszulja meg..

én úgy gondolom hogy az ivarosodáshoz még fiatal, bár semmi sem lehetetlen, hisz mindig vannak kivételek

bár lehet front van, az én bak nyuszikám megint elkezdte a párosodni akarását velem, karácsony óta nem csinálta örültem is és ma vagy tegnap újra elkezdte, lehet valami a levegőbe..

mivel még nagyon kevés ideje van nálad ezért ilyenkor még nagyon óvatosan és sokat kell velük foglalkozni beszélni hozzá kézből etetni stb ..

2014. jan. 13. 23:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat, tobb helyen is olvastam, hogy a nyuszik hangulatara ranyomhatja az ido is a belyeget... Az ivarosodasra en is gondoltam, de en is tul fiatalnak tartom hozza. Rengeteget foglalkozok vele, naponta tobb orat van kint, szoval ez kilove.
2014. jan. 14. 00:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne legyél vele durva, ne emeld fel, ne nyomulj rá ennyire. Hagyd hogy ő kezdeményezzen. Ne emelgesd feleslegesen, ne vedd az öledbe, stb. Mindenképp ivartalaníttatnám, oltása van már?
2014. jan. 14. 10:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Akkor hagyok neki egy kis teret :) Meg nincs oltasa, azt mondtak eleg tavasz elejen.
2014. jan. 14. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!