Tengeri malac egyedül?
Mi baj lehetne a méhével?
Arra kell figyelni, hogy ha 6 hónapos kora _előtt_ nem lesz kicsije, akkor azután már nem is szabad.
Ha erre figyeltek, akkor nem kell műteni, stb.
Nekem eddig kétszer volt tengerimalacom, egyszer egy pár, és mikor vettem másodszor pár évvel később, akkor ő egyedül volt.
A pár jól elvolt, lett sok picimalacka is. :) Az egyedüli malacom, ő lány volt, soha nem szült. Ő nagyon érdekes volt, mert rajtam kívül mindenkit megharapott, nekem meg nyalogatta az ujjam. :D Akkoriban volt egy kutyusom is, vele nagyon jól elvoltak! Meg is lepődtem rajta; mikor kivettem az első pár alkalommal a malacot, akkor távol tartottam a kutyát, egyszer véletlen valahogy bejött, és nagy szívrohammal rohantam oda, hogy úristen, most mi lesz, és arra lettem figyelmes, hogy a kutyám nyalogatja a malacot, ő meg becsukott szemmel, búgó hangot kiadva tartja neki oda magát. :D
Utána nagyon sokat voltak együtt. Amúgy malacom hat évig élt, a kutyusom meg tizennyolc. :)
Hehe aranyos a malackád. A fajtája... Rövid szőrű és nem Self. A self annyit tesz, hogy csak is egy színből áll... Na most én pontos fajtameghatározást nem tudok neked adni, de az tutkó, hogy a rövid szőrű tengerimalik közé sorolható :))
Az igaz, hogy a tengerimalacokat kizárólag párban szabad tartani, bár vannak olyan példányok amik imádnak egyedül lenni. Vannak ilyen egyéniségek. Az enyém is az volt... Vettünk neki 2 társat és mind a kettőt elüldözte. Amíg együtt voltak, teljesen le volt lombozva, nem evett és ivozz rendesen, néha agresszív volt a társaival. Amióta a másik kettő külön élnek tőle, mindenki nyugodt és egészséges... Ez a malac ilyen. Próbáld meg egyedül tartani, de ha bármi depresszióra utaló jel, zárkózottság jelentkezik, esetleg betegesebb lesz vagy nem eszik iszik rendesen, muszáj társat venned neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!