Fiatal nyuszimat hogyan szoktassam a lakásban szobatisztaságra?
Lakásban tartom, nincsen(és nem is lesz)ketrece,viszont szeretném megtanítani arra,hogy egy helyre kakiljon.Van kis kuckója,ahol alszik,és vettem neki almot is. A kakiját beleteszem az alomba,hogy megszokja,de nem látom rajta, hogy értené,miről van szó.
Egyáltalán nem fél,barátságos velem,jön oda simire, bújik, bátran bejárja az egész lakást,a kezdetektől fogva.
Szerintem vegyél neki egy egészen is ketrecet, ha mindig ki lesz engedve, nem kell nagy, hisz minek. Ez azért jó, mert ide beteheted neki az etetőtálkáját, felteheted rá a szénarácsot, és az önitatót - a másik sarokba pedig egy sarok wc-t. Csak ide tegyél neki almot, a kakit tedd be ide, illetve a pisit itasd fel egy nem illatosított/színezett papír zsebkendővel, azt is tedd is. Max 1 hét, és megérti, szerintem nem kell majd annyi idő, és onnantól már szaladgálhat is, amerre szeretne, enni-inni-wc-re pedig visszajárhat a ketrecébe. Ez azért is jó, mert saját privát tereként fog gondolni a ketrecre, azt pedig összeköti a biztonsággal, így ha megijed valamitől, ott biztonságban érezheti magát, és gyorsan megnyugszik.
A bogyókra amúgy számíts, hogy mindig lehetnek balesetek, főleg a nőstények hajlamosak itt-ott elhagyni, a bakok pedig a pisit (ők fröcskölnek, jelölnek, bár ha nincs a közelben nőstény, ez a szokás nem feltétlenül alakul ki).
Jó nyuszizást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!