Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan szoktassam szobatisztas...

Hogyan szoktassam szobatisztaságra 6 hetes nyuszimat?

Figyelt kérdés
Kicsi nyuszimat most vettem (vasárnap). Már van wc sarka, de mióta betettük a wc-jét, nem hajlandó oda pisilni. Bogyózni meg össze-vissza bogyózik. Hogy szoktassam a wc-jére? Egyáltalán lehet ennyi idősen rászoktatni, hogy egy helyre pisiljen?
2010. márc. 17. 16:12
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Egyébként ha kint van a ketiből, akkor nem pisil/bogyózik, csak ha bent van, de akkor össze-vissza.
2010. márc. 17. 16:28
 2/14 anonim ***** válasza:
Szia! Az első két hétben nem ajánlatos a kisnyuszit kiengedni a ketijéből a szobába (bármilyen nehéz is megállni), mert akkor nem fogja megtanulni hogy a keti az ő felségterülete és később gondok lesznek a szobatisztasággal. 6 hetesen még elég kicsi, türelmesnek kell vele lenni. Kijelölt már egyébként a ketiben magának wc sarkot és oda tettétek be a wc-t? Lehet hogy még nem 100%-ig biztosan jelölte ki a sarkot , a wc-től pedig mint új tárgytól idegenkedik ezért nem pisil bele. Ha látod hogy mellé pisilt akkor fel kell itatni a pisit és beletenni a wc-be, hogy tudja hogy oda kellene neki végezni a dolgát, ugyanígy a bogyókat is beletenni. Ha pedig másik sarkot választ akkor oda is kéne tenni egy alomtálcát. Előbb utóbb meg fogja érteni és szinte biztos hogy "ketrec-tiszta" lesz.:)
2010. márc. 17. 16:56
 3/14 A kérdező kommentje:
Óóó.=) Tényleg nehéz lesz megállni...:D De oké. Ne vegyük ki az alomtálcát addig, amíg nem biztos a sarok?
2010. márc. 17. 17:46
 4/14 A kérdező kommentje:
-.-" erre nem tudok mit mondani. valakinek nagyon nincs jó napja...
2010. márc. 17. 18:55
 5/14 anonim ***** válasza:

De, én kivenném az alomtálcát amíg egészen biztosan ki nem jelölte a sarkot. Amikor már csaknem 100%-ig csak oda végzi a dolgát, stabil a választása akkor újra megpróbálhatjátok betenni a wc-t.

Első válaszoló voltam

2010. márc. 17. 18:59
 6/14 anonim ***** válasza:

mi úgy tanítottuk szobatisztaságra h az alomtálcába (lehet gusztustalan de hasznos) a bogyóit bele tettem (papír zsepivel) és onnantól oda piszkított

már nem él az én kis nyuszkóm =(

2010. márc. 17. 19:03
 7/14 anonim ***** válasza:

azért nem oda kakil és pisil mert szerintem jobban szeretné ha csak az almon lenne a wc-je!!!

én is próbálkoztam nyuszivécével de nem jött be és inkább elment a másik sarokba elvégezni a dolgát!

2010. márc. 17. 22:08
 8/14 anonim ***** válasza:

Igen, még talán érdemes kivenni a WC-t,amíg nem biztosan egy helyre végzi a dolgát.Először 3sarkot almoztam, aztán már csak kettőt. Én drasztikus módszerrel tanítottam, megfigyeltem hova szokta végezni a dolgát, és amikor egy másik részén a ketrecnek helyezkedett pisiléshez, rátettem a sarokra, (ezt kb. 2hétig csináltam), illetve összeszedtem a bogyóit és rátettem a jó sarok almára, és ahol nem jó helyre pisilt azt gyorsan átdörzsöltem ecetes szivaccsal (semlegesíti a szagokat, és nem szereti a nyúl a szagát sem, na meg tisztítószernek is kiváló)

Ilyenkor még nagyon gyorsan tanul, úgyhogy hajrá, és ne add fel, (bár pár bogyót azért el-el fog hagyni ezután is)

2010. márc. 17. 23:01
 9/14 A kérdező kommentje:
Az biztos hogy nem jó neki, ha naponta úgy 20 percet van kinn? Kintre nem bogyózik vagy pisil, és nincs egész nap kint, csak napi 1x 20 perc kb.
2010. márc. 20. 18:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Ahogy akarod, úgy csinálod de az biztos hogy az elején nem ajánlatos kiengedni a nyuszit, a te érdeked. Szerintem ki lehet bírni azt a pár hetet, utána bőven bepótolhatja a kint létet.
2010. márc. 21. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!