Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mitől lehet hogy a törpe...

Mitől lehet hogy a törpe hörim így viselkedik?

Figyelt kérdés
Folyton hátra fele eldől,felmegyek a háza tetejére(ami egy üreges fa) és onnan hátrafele lebukfencel.Állandóan a terrárium sarkát kaparja és nyalja.Ha ez számít,a höri még kölyök..

2013. febr. 25. 13:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát ha egyébként tud rendesen is járni, mászni, akkor elképzelhető, hogy csak játszik. Egy hörim fiatalkorában nekem is szívesen bukfencezgetett hanyatt.

Ami a kaparást, nyalást illeti, arra csak tippelem, hogy unatkozik esetleg? Mekkora helye van? Nem tudom, mióta van nálad, de mennyit foglalkozol vele, ha már kézhez szokott, ki szoktad venni? Van a helyén olyan, amivel le tudja magát kötni?

2013. febr. 25. 14:35
 2/9 A kérdező kommentje:
már kb. 2 hónapja megvan,ők a másodikak,mert nekem már volt előtte hörim és ők nem csináltak ilyet pedig ugyan akkora és ugyanazon a helyen vannak..a terárium kb.25 liter.
2013. febr. 25. 16:59
 3/9 A kérdező kommentje:
ja és igen,kézhez szoktattam,ki szoktam venni ,de a lakásban nem engedem el.
2013. febr. 25. 17:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Pedig jót tenne neki, ha egy nagy helyen kifuthatná magát. Valahogy keríts el egy nagyobb helyet a lakásban, mert ilyen kis helyen nyilván unatkozik, és nem tud eleget futni. Nem ártana egy ketrecet beszerezni neki, mert abban sokkal többet tud mozogni, ezen kívül jobban is szellőzik, mint a terrárium. Remélem, nem egy helyen tartod őket, mert ugye azt írtad, hogy kettő van (legalább is a kommentedből nekem ez derült ki). Ha együtt tartod őket, rögtön vegyél mindkettőnek egy megfelelő nagyságú ketrecet, mert ivaréretten meg is ölhetik egymást. És azért bukfencezik, kapar és nyalja a terrárium sarkát, mert NAGYON unatkozik és ki akar jönni. Nagy a mozgásigényük, úgyhogy mindenképpen ki kell venni és hagyni kell, hogy kifussa magát.
2013. febr. 25. 17:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha már kezes, akkor pláne engedd el a szobában minél gyakrabban. Fogsz pár 30-40 cm magas papírdobozt, azokkal elkerítesz 1 részt/sarkot, és máris megvan ahol rohangászhat. Én is így csinálom, kb 2 perc felépíteni ezt a "kifutót", ha meg már nem kell, akkor újabb 2 perc alatt elrakom a dobozokat. Persze nem lehet órákra felügyelet nélkül hagyni, de még sose lépett meg belőle.
2013. febr. 25. 22:24
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!! :) rendben megprobálom így csinálni.Második válaszoló:igen,egy ketrecben vanak,az előzőek is ketten voltak egy ketrecben és vagy 2 évig éltek náluk szóval ivarérettek voltak,és nem bántották egymást.Én úgy tudom h csak a fiú hörik ölik egymást,és ők lányok..Mindegy,ezzel nem cáfolni akarlak. :)
2013. febr. 27. 15:53
 7/9 anonim válasza:
Igen! Lehet hogy játszik, vagy depressziós. A hörcsögök nem társas lények , de ha a terráriumot nyalja akkor depressziós, szerintem.Az enyém is ezt csinálta.
2013. febr. 27. 18:47
 8/9 A kérdező kommentje:
és mitől lehet a depijét megszűntetni?? :OO
2013. márc. 1. 21:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Vegyél neki egy jó nagy ketrecet emelettel, és foglalkozz is vele minden nap. Legyenek játékai, és takarítsd megfelelő időközönként. Mert a hörcsög felelősséggel jár, nem szabad megunni.
2013. márc. 2. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!