Normális ha a törpe gömbhal így viselkedik?
30 literben tartok 2 nőstényt és egy hímet. Az egyik nőstény mindig is ilyen hirtelen volt, ha odamegyek az akváriumhoz hirtelen ide-oda kezd úszkálni nagyon gyorsan, pár másodpercig, aztán megnyugszik. Nem bántják egymást egyébként.
Most viszont, hogy odamentem részleges vízcsere miatt megint ilyen hirtelen úszkálni kezdett, csak most a fölfelé vezető úton kiugrott a vízből és mintha odatapadt volna arra a részre a sarokban, ahol hiányzott a víz (ami elpárolgott). Szerintetek direkt ugrott ki, mert valami nem jó a vízzel, vagy a nagy lendületben nem tudott megállni és véletlen került a víz fölé? Azóta visszaraktam és jól van. Vízcsere közben sem volt semmi gond, nem rohangált mint a hülye. A másik kettő nem szokta egyébként ezt csinálni, ők nyugodtan néznek, ha valaki odamegy hozzájuk.
Hát nem tudom, akkor lehet hogy csak szimplán zakkant.
De úgy tudom ők jobban érzik magukat ha többen vannak együtt. Nekem régen volt 4db és még úgy is félénkek voltak.
Hát ezek jól érzik magukat, a zakkant is az első pár másodperc után olyan mint a többi. Élénkek, érdeklődőek, már megtanulták, hogy mivel etetem őket, sőt volt, hogy az ujjamról vették el a szúnyoglárvát. Talajporszívózásnál is nagyon kell figyelnem, mert olyan kíváncsiak, hogy néha majdnem beszippantja őket a cső :)
Végülis kiugrani nem tud, le van fedve az akvárium. Majd lehet megnézem a kereskedésben, hogy találok-e még egy nőstényt, mert 2 hímet ilyen kis helyen nem akarnék tartani. Viszont nehezen lehet a nemeket felismerni, pláne fiatalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!