Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi tegyek? :, ( Patkány ügy.

Mi tegyek? :, ( Patkány ügy.

Figyelt kérdés

12 éves vagyok és van 2 patkányom.Az egyik, Spuri, beteg lett.Egyensúly zavarai vannak és nagyon balra dől.Anya már ekkor is ellenezte hogy elvigyem orvoshoz...De mondtam hogy én patkányom én pénzem,elmegyek!A doki adott antibiotikumot meg immunerősítőt.Nagyon jó volt.Semmi jel nem volt arra hogy beteg lenne.5 napra volt elég az anti és aztán kaptunk egy keveréket.elkezdtem neki azt adni mikor a másik elfogyott de mikor elfogyott az is, rohamosan romlott az állapota.Rosszabb volt mint azelőtt... :,( Mondtam anyunak hogy vigyük el megint nem támogatta.De engem nem érdekelt és közöltem vele hogy akkor elviszem gyalog.Felhívta az állatkórházat és ez után azt mondta hogy milyen hülye vagyok mert hogy megint fog adni egy csomó gyógyszert és az ablakon dobom ki a pénzt...Megkérdeztem tőle: Szóval hogyha nekem valami betegségem lenne ami súlyosabb akkor hagynál meghalni?Mert nekem Ő, a gyerekem!

Nem tudom mit tegyek...már megőrülök ettől az egésztől!!!:,(((

2013. febr. 6. 14:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Van arrafelé hozzáértő orvos? Mert akkor ahhoz lenne érdemes vinni. (kifejezetten kisrágcsálós)

Sajnos annyiból rossz a patkánytartás, hogy hozzáértő orvost nehéz találni. Én Szombathelyen lakom, itt nincs is igazából, aki teljesen értene hozzá. Egy orvosnál voltam patkánnyal, de megmondta, hogy nem tud rajta segíteni (ő daganatos volt)

Az állatgyógyítás pedig rengeteg pénz. Én saját pénzből csináltam, de 15ezret kértek csak 3 antibiotikumért és egy vizitért.

Mennyi idős a patkányod?

2013. febr. 6. 14:37
 2/21 A kérdező kommentje:
2 hónapos... :,(((
2013. febr. 6. 14:43
 3/21 Platypus ***** válasza:
100%

Szomorú eset. Valószínűleg valami csúnya fertőzése van a belső füle környékén. Ha már két hónaposan ilyen beteg, akkor valószínű, hogy sosem növi ki teljesen a dolgot, és még rengeteg pénzedbe fog kerülni. Ha sikerül elérni valamit az ősöknél, próbálj meg másik orvost keresni, ami talán olcsóbb. Az "állatkórház" név nem éppen olcsó helyre utal.

Anyádnak meg próbálj célozgatni, hogy neki az ablakon kidobott pénz, de ha egy 12 évesnek halálra ítéli az állatát, legalább erőltesse meg magát és mutasson együttérzést. Mert azt meg lehet érteni, hogy nincs több tízezer a gyerek patkányára a kasszában, de ne hülyézze már le mert érző emberi lény és nem képes tétlenül végignézni a saját kisállata haláltusáját. Apukád, vagy más családtagod nem segíthet?

2013. febr. 6. 18:46
 4/21 anonim ***** válasza:

Istenem.... az én anyámban is van ilyen hajlam, 14 évesen végig kellett néznem, ahogy a patim elpusztul, mert a patkány nem fontos, ráér az, nem adott pénzt a dokira... azóta se felejtettem el neki. A leírt tünetek igen komoly középfülgyulladásra utalhatnak, ezt patiból nemigen lehet kiűzi. Egyik patimnak is volt benne része, nem volt ennyire súlyos, a szakdoki azt mondta, hogy fel kéne nyitni a fület és kipucolni, de ez ekkora állatnál lehetetlen. Gyógyszerre nem javult, de együtt tudott élni a betegséggel, nem is fájt neki így még boldog kicsivel több, mint fél évet töltött velünk.

Amire neked szükséged lenne: egy olyan rokonra, akibe több emberség szorult, mint anyádba és most nem csak a patkány szempontjából nézem a dolgot. Elképeszt, hogy egy anya arra próbálja nevelni a gyerekét, hogy mondjon le az állatáról, mert "az ablakon kidobott pénz" a gyógyítása és arra kényszeríti a gyerekét, hogy nézze, ahogy szenved a kisállata. Ez felér egy kínzással mind a gyereknek, mind az állatnak. Ezen túl kellene neked egy jó szakorvos, az állatkórházak baromi drágák. Merre laksz? Hátha tudunk mondani valakit a környéken.

2013. febr. 6. 19:17
 5/21 A kérdező kommentje:

Platypus: Apu külföldön dolgozik... :,(

Utolsó válaszoló: Bp. XXII.ker. a IV. utcai állatkórházba vittem...de anya máshova nem is engedi.. :,(

2013. febr. 6. 20:28
 6/21 anonim ***** válasza:

Pesten azért van hozzáértő orvos is, hátha kevesebbet is kér!

Igen, én is néztem végig "haláltusát" de nem azért, mert nem műttettem volna meg, hanem mert nem értett hozzá az orvos (1. voltam) De azóta is kísért a dolog, és MAGAMNAK nem tudom megbocsáltani, pedig nem lett volna pénzem felvinni Pestig és ott műttetni :(

Anyukád próbáld meg meggyőzni, hátha meggondolja magát. Szerintem próbáld meg észérvekkel, tartózkodj a veszekedéstől. Mármint hogy nem szeretnéd végignézni, ahogy a kisállatod elpusztul. Te azt is érted, hogy nincs pénz, de akkor érdeklődjetek körbe közösen, hogy hol lehetne olcsóbb egy vizsgálat. Való igaz, hogy az állatkórházak nagyon nagyon drágák.

Egyébként nincs valami rokonod, aki tud segíteni? Idősebb testvér, valaki?

2013. febr. 6. 20:38
 7/21 anonim válasza:
én az internetet ajánlom azaz ezt [link]
2013. febr. 6. 20:38
 8/21 A kérdező kommentje:

20:38 Nem tudom meggyőzni...mindig ha megemlítem már ordibálni kezd..

Utolsó: Nincs senki aki támogatna :,(

2013. febr. 6. 21:23
 9/21 A kérdező kommentje:
Nem utolsó..az is annak az embernek ment...
2013. febr. 6. 21:24
 10/21 anonim ***** válasza:

12 éves létedre, nagyon ügyesen kezeled a helyzetet, és ráadásul igen jó helyen laksz! A XXII. kerületben van a Hungarovet rendelő. Nagyon értenek a rágcsálókhoz, van felszerelésük, akármit megműtenek és nagyon korrekten számláznak. Anyudnak utóbbit emlegesd... De ha egy baratnővel kell menned, ott téged se fognak bántani.

Kérjél időpontot, hogy a doktornő bent legyen, és ha anyudat kell győzködni, kérdezd meg, hogy egy heti babapatkány antibiotikum mennyi náluk.

2013. febr. 7. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!