Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen a Queens of rats...

Milyen a Queens of rats tenyészet?

Figyelt kérdés
Láttam, hogy most hirdetnek kis patkányokat, de elég drága. Mit tudtok róla, megéri? Vettetek már ott, és ha igen, milyen tapasztalatotok van velük?

2013. jan. 25. 03:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Én nem ajánlom. A lány nagyon lelkes, de sajnos nem eléggé hozzáértő még, és ezt nem hajlandó beismerni. És ez nem csak az én egyedüli véleményem.
2013. jan. 25. 12:20
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
Akkor nem csak nekem ez a véleményem. Én csak a blogot olvasgattam, de nem tükröz semmilyen szakmaiságot. A patik szépek és jól vannak tartva a képek alapján, de a tenyésztéshez a lelkesedésnél kicsit több kell.
2013. jan. 25. 16:06
 3/11 anonim ***** válasza:
Jól látod. Sajns hiába beszéltünk többen többször a lánnyal erről, eléggé hajthatatlan.
2013. jan. 25. 16:26
 4/11 anonim ***** válasza:

Szép jó napot!

Nekem egyáltalán nincs rá panaszom, sőt sok szempontból jobb mint más tenyésztők, akikkel beszéltem. Még nem jött teljesen bele, de jó úton halad. Vettem már tőlük patit és semmi gond nincs velük.

Ne beszéljünk a levegőbe emberek!

2013. jan. 25. 16:41
 5/11 anonim ***** válasza:
2005 óta patkányozom, ismertem több tenyésztőt, olvastam könyveket, tagja vagyok angol patkányos fórumnak, a magyarokat is megjártam, szóval úgy érzem kompetens vagyok a témában. Mint említettem a patik nagyon szépek a képeken, nem rágalmazni akartam a tenyészetet, csak azt mondtam el, ami átjött a blogból, ami bizony NEM szakmai, bármennyire is szépíteni akarjuk. Csak összerakunk két patkányt és felismerjük a színeket, ne hívjuk már tenyésztésnek. Ettől még lehet jó az alom, kiegyensúlyozottak a patik, de ez akkor sem tenyészet. A tenyészet mögött van tudás, van utánaolvasás, aminek csak a hiánya jön le a blogból, mivel semmi információ nincs fent csak képek a szülőkről és a kicsikről. Mindenki elkezdi valahol a tenyésztést, de a jó tanácsot nem megfogadni "mert én jobban tudom", nos az nagy marhaság.
2013. jan. 25. 17:32
 6/11 anonim válasza:

Az én tapasztalatom az, hogy nem csak egyszerűen szépek és jóltartottak a patik, de mintha idomítva lennének, olyan jól szocializáltak. Egyetlen más tenyésztőnél sem találkoztam még azzal a jelenséggel, hogy az eladásra szánt kispatkányok minden gond nélkül kézbevehetőek lettek volna. Itt igen és ez nagyon kellemes meglepetés volt.

Az #5. válaszíró számára azért volna néhány keresetlen szavam. :/ Mit jelentsen az, hogy "nem elég szakmai"? Mégis miről kéne írnia, mitől lenne "szakmaibb" a blogja szerinted? Értekezzen a patkányok kromoszómáinak sajátosságairól? Vagy a vöröskönny kémiai összetevőiről, vagy mi?!

Miért kell egy blognak - tehát nem szakmai publikációnak - egyáltalán "szakmainak" lennie? Egy blog a közönségnek szól, vagyis többségében laikus embereknek. Mit kezdene a többség a szerinted "szakmai" leírásokkal?

Szerintem meg nagyon is jó a blog! Közvetlen, olvasmányos, részletes, anélkül, hogy unalmas lenne, sok a feltöltött kép és videó, kényelmes a kezelése, egyszóval kellemes élmény böngészgetni és igenis tele van hasznos információkkal. Mi kéne még ehhez?

"Csak összerakunk két patkányt és felismerjük a színeket, ne hívjuk már tenyésztésnek." Na ettől lettél nagyon ellenszenves ötöske. :/ Te hogy csinálod? Nem így? Talán inszeminátorkodsz a nősténynél? (Inszeminátor: aki felhelyezi a kanca, tehén, esetleg koca hüvelyébe az előzőleg a hímtől levett spermát.) Az ilyesfajta beszólások árulkodnak a rosszindulatodról, bármennyire is "nem rágalmazni akartam a tenyészetet". De a lóláb kilóg, elárultad magad. :/

Attól tartok, - még mindig hozzád beszélek #5. válaszoló - hogy részedről sunyi "szakmai" féltékenységről van szó semmi egyébről. Kezdő tenyésztő és máris milyen szépek, jóltartottak, mi több: remekül szocializáltak a patkányai? Esetleg szebbek, jobban tartottak, szocializáltabbak, mint a tieid? :P "Ezt, mi öreg rókák mégsem hagyhatjuk, nosza, támadjuk meg!" És mivel semmi bizonyítható rosszat nem tudtok rá mondani, hát ilyen jónak hangzó, valójában nevetséges, üres és semmitmondó vádakkal illetitek, minthogy "nem elég szakmai". :/ Engem undorít és felháborít az ilyen viselkedés. Nem elég emberi. :/

Ja, még valami eszembe jutott: valójában azért fújsz rá, mert nem fogadta meg a tanácsodat, ugye?

Hát tudod... elnézve az állatait, szerintem jól tette, hogy nem rád hallgatott. :P

A Queens of Rats tulajának pedig azt üzenem: ne az ilyen féltékeny ócsárlókkal törődj, eddig is jól csináltad, később a tapasztalatok által csak mégjobban fogod, szóval csak így tovább, hajrá!!!

2013. febr. 16. 20:51
 7/11 anonim válasza:
Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval. Engem is rossz érzés töltött el, mikor az 5. választ olvastam. Meg az előző lehúzó válaszokat, amiket sztem szintén az 5-ös írt. Nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni, de minden szavával egyetértek a 6-os válaszolónak.
2013. febr. 16. 21:13
 8/11 anonim válasza:

Én csak azt írhatom, ami személyes tapasztalatom:

A lány közvetlen, segítőkész, végigköveti a patik sorsát, fejlődését, még az új gazdiknál is. Nagyon ügyel rá, hogy rendes, törődő gazdik vegyék meg őket. Ő maga is nagyon tisztán tartja őket, tágas helyük van változatos kiegészítőkkel, játékokkal. Rengeteget van velük, nem sajnálja az időt a velük való foglalkozásra. Változatosan, finom falatokkal eteti őket, megkapnak mindent, amire a szervezetüknek szüksége van.

Éppen ezért minden patkánya kivétel nélkül nagyon egészséges, edzett, kiegyensúlyozott, barátságos, érdeklődő, tanulékony. Csodás, fényes, selymes a szőrük és nincs kellemetlen szaguk, sőt.

Azoktól, akik személyes kapcsolatba kerültek a tenyésztővel és a patikkal, még egyetlen negatív visszajelzést sem kapott.

Mindenki maga dönti el, hogy megfelel-e neki, de szerintem ért hozzá. Már rég kiütközött volna, ha nem jól tenné a dolgát.

2013. febr. 17. 00:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Valaki belinkelné a blogot? Szívesen megnézném! :)
2013. febr. 17. 23:18
 10/11 anonim ***** válasza:
[link] Semmi panasz rájuk.Gyönyörűek a patkányok!
2013. febr. 18. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!