Melyik táp a legmegfelelőbb egy törpenyuszinak?
Versele Laga tápból a Cuni Complete-t ajánlom, ill. én még adok neki Halywood tápot is (a simát).
A fent említett tenyésztőt nem ismerem, a Hunny Bunny és a Jolly Jumper tenyészeteket ismerem, ők megbízhatóak :)
Én Halywood-dal etetek, elég jó, és nagyon szeretni a nyuszink. Szépen eszi mellette a szénát is. Olajos magvakat, kukoricát stb. ne adj mellé, mert elhízik.
Tenyészetből én hasonló nevűt ismerek, Sunny Bunny, a tulajdonosa klein rexeket tenyészt. Ez a fajta egy picivel nagyobb, mint a törpenyuszik, de kifejezetten a jó idegrendszerre mentek rá a kialakításánál, így nagyon barátságos, nem ijedős és harapós. Mi innen hoztunk a nyuszink, a tenyésztőhölgy igazi nyusziparadicsomban tartja az állatait - nincs sok tenyésznyuszija, de nekik mindent megad, nagyon szelídek, kézhez szokottak, ahogy a kicsik is. A gyermekei is foglalkoznak a kisnyuszikkal, így már kézhez szokottak és szelídek, mire új gazdihoz kerülnek. Én a mai napig meglepődöm, mennyire nem ijedős a nyuszink, még ha mellé is esik valami nagyot csattanva, mikor épp ki van engedve, csak pöffen egyet és megrezzen, de nem pánikol be, motoszkál és szimatol tovább. A kutyáinkkal is könnyű volt összeszoktatni, pedig már picit idősebb volt, mikor hozzánk került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!