Muszáj a törpenyuszinak ház?
Te vagy az a gondos gazdi, aki a tápokról kérdezett?
Pamacsomnak volt háza. Imádott a tetejére ülni, de ő akkora, hogy pár hét múlva nem fért már bele, és azóta se lett neki másik. Ha el akar bújni, akkor az asztal alá telepszik, mert ott nem látjuk, és sötétebb van. Neki ott kuckós. :D
Én vettem neki házat. Hülyeség szerintem, hogy nem szokja meg a környezetét, már csak azért is megszokja, mert a nyuszi alaptermészete BORZASZÓAN KÍVÁNCSI :)
Nekem az első pár hétben bent volt a ház neki, mikor hozzám került. 1-2-3 napig nem nagyon jött ki, de aztán szépen megbarátkozott a környezettel, és felbátorodott.
Mikor nagyobb lett a nyuszi, kivettem a házát, mert sosem használta már, az első 1-2 hét után. Most kint van a ketrec mellett a házikója, és a tetejére szokott felülni szénát enni. Bár így 2 év után semmire nem jó a ház, de mégis örülök, hogy megvettem neki, mert az elején jó, hogy volt hova elbújnia, amíg megismerkedett velünk.
Én egy tenyésztőtől azt hallottam, hogy polc kell a nyuszinak. :)
Ugrinak egy felfordított, kicsi, gyümölcsös ládája van, annak a tetején lebzsel, és ha olyanja van, bebújik a láda alá.
Ahonnan mellesleg mindent lát, csak a hátát védi a képzeletbeli ragadozók ellen... Nyuszik szeretnek menekülőset játszani. Főleg, ha semmi okuk rá. De nem tudom elképzelni, hogy rettegve, véglegesen beköltözzön.
Főleg, ha nem bolti nyuszit veszel, hanem olyat akit szerettek kiskorától, és még a maminál összebarátkoztok.
De vegyél egy szállítót is hozzá, úgyis kell oltatni, abban sokkal kevésbé fél, mint egy lezárt dobozban.
Lehet box, macska szállító táska, vessző kosár, csak ne fázzon, legyen nagyrészt zárt, és ki tudjon szimatolni, leskelődni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!