Milyen gyakran párzanak és fialnak a deguk? Lent folyt.
Nekem volt régen. Nem emlékszem már, hogy pontosan milyen időközönként, de viszonylag gyakran párzanak és olyankor nemcsak egy-két kis degu születik, hanem kb. 6. Úgyhogy óvatosan vele, én is alig bírtam elajándékozni a sok kicsit, mert az állatkereskedésbe ingyen se kellett! :O
Viszont egy jó tanács: Ne adj nekik ilyen degu vitamint, vagy mit, mert az enyémek amiatt haltak meg. Elvileg a gyárban ahol gyártják a futószalag alá patkánymérget tesznek, hogy a patkányok ne egyék meg a degu vitamint, és néha előfordul, hogy a dobozba is kerül a méregből egy kicsi, ami 3 deguval simán végez. És ilyet másoktól is hallottam már... :(
Azért kérdezz meg valaki mást is, tényleg nagyon régen voltak deguim (kb. 6 éve), már nem igazán emlékszek pontosan ezekre a párzós időszakokra! :)
Tényleg nem ártana neki beszerezni egy párt (kis deguk ide vagy oda, azt majd úgyis megoldod!), mert a degu társas lény, egyedül depis lesz és magányos! Például az én deguim mindig egy kupacban aludtak összebújva, hogy melegítsék egymást. Olyan aranyosak voltak. :)
nekem is vannak deguim is.:) nagyon aranyosak. tavaly kapuk meg Gyulát, mert már az előző gazdii unták, nálunk pedig nagyon jó helye van.:) most áprilisban vettem az eddig folyton szomorú Gyulámnak egy degu barátnőt, Picúrt, akivel az első adandó alkalommal bepróbálkoztak, csak Picúrka még akkor hál' istennek nem volt ivarérett. Miután csinálja a fiú azt, öö szóval így elkezd visítozni és kb fél óráig abba sem hagyja. jaj és nagyon vigyázz az összeszoktatással, nehogy a fiú aztán majd bántsa a lányt.
sok sikert:)
és remélem segítettem valamit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!