Milyen gyakran kell vágnni a tengerimalac körmét, és mvel érdemes? Itthon megtudom csinálni?
én sima körömcsipesszel szoktam vágni, és nekem segítség is kell hozzá mert a malacom nem hagyja magát :)
esetleg elviheted állatorvoshoz, ott biztos szívesen megmutatják neked hogyan kell csinálni.
Én is körömcsipesszel vágom, mert nem tud megcsúszni, mint egy körömvágó olló.
A párom leül velem szemben és kezébe veszi a mlackát, úgy, hogy a lábai felém néznek. Egyik keze a popsija alatt van, a másikkal fogja azt a lábát, amin vágom a körmét (hogy ne tudja elrántani) A mellkasával megtámasztja a malacka hátát.
Én egyik kezemmel símogatom, a másikkal vágok :)
Ez egy ilyen csapatmunka nálunk, de így műkösik, és hamar végzünk vele, nem kínozzuk szegényt sokáig.
Addig nem szabad eljutni, hogy kunkorodjon a köröm, mert túlnőhet annyira, hogy beleszúr a talppárnákba, vagy kifordul az ujjperc.
A rózsaszín rész alatt 1 mm az ideális hossz.
Ha véletlenül belevágsz (bár kevésbé mozgékony malacnál erre kicsi az esély), akkor kend ba neki Betadine-nal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!