Hatalmas kanapénk van, és sajnos az ivartalanítás, főleg a varratszedés óta a nyuszim az alatt ücsörög folyamatosan. Már semmire sem jön ki, ha a kedvenc kajáját nyújtom, a ketrecében babrálok, kiabálok, semmi. Ki kell piszkálni egy hosszú nyelű valamivel. Viszont ez csúnya dolog és nincs mindig időm rá, mielőtt elindulok itthonról, márpedig akkor be kell rakni a helyére. Kezdek kiakadni tőle. Ötletek?
Hát nekem vannak nyuszikáim, azt hogy jól érzik magukat onnan tudom hogy boldognak tűnnek, nincs 30 fok, 20 fokban tök jól elvannak. Osztálytársam is bent tartott nyulat, nemrég halt meg 7 évesen. Mások szerint meg pont a macska való kintre. Ezzel az erővel minden állat tartása állatkínzás. Nincs bajom a véleményeddel, nem akarok bunkó lenni, csak szerintem nem így van, törpenyuszit simán lehet bent tartani.
2012. ápr. 14. 19:25
12/20 anonim válasza:
Az agár eszméletlenül buta hasonlat volt. A legkényelmesebb kutyák, kanapén döglenek egész nap, majd kb. 10-15 percet száguldoznak a sétákon 60km/h sebességgel.
A nyulak között is van különbség, a törpenyulak kifejezetten házikedvencnek lettek kitenyésztve.
Kérdező! Nem tudod megoldani, hogy nyúlbiztos legyen a szoba és akár egész nap kint lehessen felügyelet nélkül? A nyuszik egyébként szeretnek elbújni, az enyém egész nap szabadon van a szobában, amíg volt a szobában ágy, addig szinte egész nap alatta pihent. Ha nem megoldható, addig is próbáld meg visszanyerni a bizalmát és valamivel elbarikádozni a kanapé alját, hogy ne tudjon bemenni, ha újra minden rendben lesz, ki fog jönni, ha megzörgeted a kajás zacsit :)
2012. ápr. 15. 08:19
13/20 csibexke válasza:
Az agár miért hülye hasonlat? Azért mert baromi sokat mozog,mint a nyúl a mezökön? Apropo láttál már nyulat a természetben? Mert a válaszodból itélve nem....
Na elárulom a hasonlat tikát,műnyulakkal szokták az agarakat versenyeztetni,mert a nyúl tud olyan sebességet produkálni ami az agarat megmozgatja :)
2012. ápr. 15. 09:16
14/20 anonim válasza:
Így van, de a mozgásigény nem függ össze a gyorsasággal, ez két különböző dolog. Kevés a mozgásigénye, viszont akkor száguldozik. Kifutja magát, majd több órát pihen. Ezért nem volt értelme a panelos hasonlatodnak. És igen, láttam már mezőn nyulat.
2012. ápr. 15. 09:32
15/20 csibexke válasza:
mozgásigény... ha nem lenne nem is tudna felgyorsulni és a tempot se birná... ergo edzésbe kell lennie,ahoz meg mozgásigény kell nem gyengén
2012. ápr. 15. 09:44
16/20 anonim válasza:
Egyrészt fokozatosan kell terhelni, másrészt gondolod, hogy aki panelban tart kutyàt, ott fogja lemozgatni?
2012. ápr. 15. 09:46
17/20 anonim válasza:
Agarat lehet panelben tartani, a nyúl meg tök jól elvan a lakásban. Ezen nincs mit vitatkozni. Különben a húsukért tartott nyulak egész nap egy kis ketrecben vannak,mégse halnak meg fél évesen. az én nyuszim most múlt fél éves és nincs semmi baja. Mikor panelben laktunk vizslánk volt, elvileg neki is nagy a mozgásigénye, de az nem azt jelenti, hogy egész nap fel-alá rohan.
2012. ápr. 15. 09:50
18/20 A kérdező kommentje:
Na, hát ezen jól összevesztetek. Szerintem tök jó nyuszit tartani a lakásban, nincs vele gond, és szerintem boldog. Most megingott a bizalma bennem a műtét miatt, egyébként mára már elég jó a helyzet, nem nagyon megy alá. Ezt a kanapét tényleg nem lehet felemelni! Senki nem érti meg????
Mindegy, köszönöm a tényleg segítőkész válaszokat. Aki meg nem tartott még nyuszit otthon, az ne szóljon bele az ilyenbe.
2012. ápr. 15. 14:31
19/20 anonim válasza:
Nincs mit:D
2012. ápr. 15. 14:39
20/20 anonim válasza:
Nemtudom hogy neketek mennyire szereti a nyuszi a kaját de ha nkünk bebújna a kanapé alá fognáp a száraztápos zacskót és elkezdeném csörögtetni illetve zörögtetni és tennék neki a tálkájába. (: 100% hogy kijön úgy (:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!