Miért sebes a nyúl füle?
2 éve tartunk nyulakat már, több kicsit és 3 anya nyulat.
Ma kivettem a kedvencemet /egy anya nyúl, 9 hónapos/ idáig még nem láttam neki, szóval ma vettem észre, hogy sebes a nyúl füle. Mind a kettő :(
Mit lehet vele csinálni? Állatorvos vagy van rá valami kenőcs,csepp..? Volt már valaki így? :( Annyira szeretem és nem akarom elveszteni :((
"Sajnos a rühesség jele. Mi is küzdtünk ezzel a betegséggel. Kisebesedik a nyulak füle. El kell különíteni, mert átadja az egész állománynak. Erős fertőtlenítőszerrel átmosni a ketrecet, és az állatorvossal kiíratni valami erős fertőtlenítőt, és kezelni kell a fülét. Nem könnyű kiirtani, de szokott sikerülni"
Válasz: NEM rühesség volt. CSAK fülatka! Nem kellett fertőtleníteni semmit sem, egyik nyúl se kapta el!!! Amúgy egértől kaphatta el, mert bemászott hozzá. /Nem lett bezárva az ajtaja/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!