Miért sebes a nyúl füle?
Figyelt kérdés
2 éve tartunk nyulakat már, több kicsit és 3 anya nyulat.
Ma kivettem a kedvencemet /egy anya nyúl, 9 hónapos/ idáig még nem láttam neki, szóval ma vettem észre, hogy sebes a nyúl füle. Mind a kettő :(
Mit lehet vele csinálni? Állatorvos vagy van rá valami kenőcs,csepp..? Volt már valaki így? :( Annyira szeretem és nem akarom elveszteni :((
2012. jan. 1. 14:50
1/23 anonim válasza:
esélyes, hogy fülatka, és kivakarta. állatorvos ad rá valamit, mindenképpen vidd el
2/23 anonim válasza:
Szia.először is a legfontosabb takarítsd ki jó alaposan fertőtlenítsd.Mi étolajba mártottunk egy fültisztítót és azzal dörzsölgettük,ami kicsit nehéz mivel ugrálni fog de megjavult tőle:)Próbáld ki ha nem hat akkor állatorvos mert veszélyes is lehet.Egyébként fülatka vagy rühesség okozza amit állatok is terjesztenek pl.madarak,egér,patkány.remélem segítettem:)
3/23 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen keress fel egy állatorvost, mert ha magad kezded kezelni, azzal lehet, hogy többet ártasz neki, mint használsz.
4/23 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy egértől kapta el? Mert sajnos az van nekünk és mivel unatkozott a nyulam azért a ketrec elejét /ami fémből van rács és vékony az elkezdte letörgelni, mivel már régi a ketrec. És így elől az egyik részen befér egy egér, de nem esik ki a nyúl, mivel keresztbe van még vastag rács.
2012. jan. 1. 15:03
5/23 anonim válasza:
a tengeri malac is rágja a másiknak a fülét, lehet hogy ez is
6/23 A kérdező kommentje:
nem, mert egyedül van a nyúl :)
2012. jan. 1. 15:18
8/23 anonim válasza:
Igen valószínű akkor az egértől van!Ha van másik ketrec rakd át oda a nyuszit és fertőtlenítsd a ketrecet!Mert így ha le is kezeli az állatorvos akkor is visszafog fertőzni!
9/23 anonim válasza:
Mixomatozis jele is lehet... :( De tényleg MINDENKÉPP orvos!!!
10/23 anonim válasza:
Ne reagáld túl. Csak fülatka, ezt kenegesd sima vagy paraffin olajjal, de jól bevált a chemotox is. Sokkal gyorsabban hat. Én is ezt használom. Nyoma sem marad az atkának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!