Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mikor fog eljönni az az idő,...

Mikor fog eljönni az az idő, amikor a nyulakra hobbiállatként tekintenek majd az emberek?

Figyelt kérdés

Hihetetlen, hogy bárki megtudja, hogy nyuszim van, egyből az a kérdése, hogy "és mikor vágjátok le?"

Vagy pl itt a kérdéseknél az a sok társadalmilag visszamaradott egyén, aki minden nyulas kérdéshez beírja a nyúlpaprikást...

Könyörgöm emberek, TÖRPENYÚLból mióta csinálnak kaját??? Mennyi idő kell még, amíg Magyarországon is hobbiállatként tekintenek elsősorban a nyulakra? (érdekes, hogy más országokban nem egyből a kajára gondolnak...)

2011. okt. 23. 15:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%

vannak a hús nyulak(házi nyul ,pannon fehér stb)

dísznyulak:törpe fajták

szerintem ezen nincs mitt vitatkozni mindegyik fajtának más a felhasználása azért azt ne várja már el senki ,hogy akinek van 40 db nyula az csak kiadást csináljon minimális hasznot meg ne.Rengeteg munka és kiadás van velük,igen is aki csak vágóhídra tudja eladni az tegye meg!

2011. okt. 23. 18:49
 12/17 anonim ***** válasza:
71%
Az is milyen érdekes, hogy minden patkányt agyon kell vágni. Van a rattus rattus, az az alapvető hűgonoszcsúnyarossz patkány, amin a pestist terjesztő élősködők is éltek, és a rattus norvegicus, ami nem, és amit társállatként is tartanak. Bátran kijelentem, hogy a patkány a legintelligensebb kisrágcsáló! De az emberekbe beivódott az, hogy a patkányt irtani kell, a patkány csúnya, a patkány betegségeket terjeszt. (miközben nem is ők, hanem az élősködőik terjesztették) Mindamellett az egyik legjobban szocializálható állat, aki nagyon mély kapcsolatot tud kiépíteni a gazdájával, más emberekkel. És ebben szerintem minden patkánytartó megerősít. El kell telnie egy kis időnek, amíg alábbhagynak ezek a beidegződések, hogy a nyúl csak kajának jó, a patkány meg egy undorító koszos betegségeket terjesztő izé.
2011. okt. 23. 19:56
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A törpenyulat kifejezetten hobbiállatnak tenyésztették ki, míg a többi nyulat húsnyúlnak. De a házit is lehet kedvencként tartani, meg a törpét is levágni, csak hát nincs értelme. Szerintem ebből ne csinálj problémát, vicceld el te is a dolgot, hogy csak egy gyerek adag jönne ki belőle stb.
2011. okt. 23. 20:50
 14/17 anonim ***** válasza:
80%
Én is nagy nyuszis vagyok, é nagyon bántó tud lenni, ha valaki azzal viccel, hogy megenné a nyuszimat. Azoknak mondom, aki például azzal jött, hogy a nyúl haszonállat, a macska meg nem, hogy kérdezzen meg erről egy kínai mondjuk... ha valakinek kutyája van, vagy macskája az valószínűleg gusztustalannak és elképzelhetetlennek tartja, hogy mondjuk kiskutyapörköltöt egyen... nos nekünk, nyulasoknak ugyanilyen elképzelhetetlen, hogy nyulat együnk, és ezt mindenkinek tiszteletben kellene tartania. Elkerülhetetlen, hogy a nyúl valamilyen szinten zsákmányállat maradjon, de én is reménykedem, hogy egyszer eljön az az idő, amikor ha valakinek elmesélem hogy nyulam van, nem kezd el gyökér módon viccelődni a nyúlpaprikással. Visszavágni pedig néha igenis muszáj, mert bennünk van a kényszer, hogy megvédjük a kisállatunkat, akit szeretünk még a verbális támadásoktól is. Én egyszer egy kedves viccelődővel közöltem, hogy ha nem hagyja abba, akkor én a kedves mamájából csinálok vacsorát, sőt még kucsmát is varratok belőle. Azóta nem viccelődik. Ez van. Számomra a nyuszi családtag, és ha valaki őt bántja, az ugyan olyan, mintha a gyerekemet, az anyámat,vagy bármelyik rokonomat bántaná.
2011. okt. 24. 09:46
 15/17 anonim ***** válasza:
57%

16:16-os vagyok

Kedves 16:31-es!

Ma válaszoló 9:46-os tökéletesen kifejtette a véleményét, amit én is osztok.

Nyilván tisztában vagyok a paraszt szó kifejezésével, pontosan tudom, hogy mit jelent a szó szoros értelmében. Azonban a szövegkörnyezetből szerintem rajtad kívül mindenki számára világos, hogy itt most nem erről volt szó. De ha valakit megsértettem ezzel, hát elnézést kérek!

Amúgy pedig az, hogy én beszólok az illetőnek, aki vacsorát akar csinálni a nyuszimból, már ne is haragudj, de nem az ő állatkáját sértem meg, hanem pusztán felveszem vele a kesztyűt, mivel más nem használ.

Lehet mondani, hogy nem érdemes vele foglalkozni, akit ilyen szinten piszkálnak az emberek ezzel a dologgal, egy idő után besokall és ez lesz a vége...

2011. okt. 24. 14:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem is nyuszim van,engem is nagyon zavar ha ilyenekkel jönnek,hogy mikor lesz belőle nyúlpaprikás..Borzasztóan zavaró,főleg mikor a saját barátaim viccelődnek ezzel folyamatosan.Nem is nagyon esett le nekik,hogy ez engem zavar..A sokadik piszkálás után kissé feszültem mondtam,hogy jólenne ha befejeznék ezt.Azóta nem nagyon jön elő a téma.Szerencsére.
2011. okt. 27. 17:35
 17/17 anonim ***** válasza:

hát a törpenyúlból egyáltalán nem szoktak nyúlpaprikást csinálni, a barátaid csak viccből mondják ezt. ha neked ez nem vicces akkor mond el nekik, úgy ahogy az utolsó válaszoló írta.

Nekem vannak díszhalaim, most akkor azokat is megegyük?

nyílván nem, hisz nem ez a szerepük.

2011. dec. 14. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!