A négerekre tényleg úgy tekintenek Amerikába mint nálunk a romákra?
a négerekkel már békében élnek, de még a mexikói illegális bevándorlókra sem tekintenek úgy, mint nálunk a romákra.
hozzáteszem, nekünk jó okunk van rá, és nem is fog ez változni, amíg ők nem változnak.
Csak egy allamban eltem idaig, igy nem tudok az egesz orszagrol nyilatkozni.
Ma mar nincs meg az a nagy rasszizmus mint anno, h nem szalhattak buszra a fekak. (mellesleg jegyzem meg a neger iszonyu degradalo, ha valakit igy neveznel az utcan tutti csattanna egy pofon es meg a bameszkodo feherek is kopkodnenek, hogy lehetsz ennyire rasszista.)
persze a fekak kozott is vannak rendes, normalis emberek es vannak bunozo lenyek is. Sajnos a magyarorszagi romaknal ez az arany sokkal inkabb nyulik a bunozo, rosszeletu, koszos iranyaba.
Ami a mexicoiakat illeti: en meg nem lattam ennyire vidam, dolgos, szorgos nepet mint ok. Akarhanyszor latok mekat kerteszkedni, gyorsettermi pultban surgolodni, vagy barhol dolgozni, mindig a munkaval foglalkoznak, es mindig szol a zene es nevetgelnek. Mi csak ugy hivjuk oket, hogy mokas mekak. Meglepo, de lazsalni, tehenkedni, lopni a napot meg akkor sem lattam mekat, amikor titokban kifigyeltem a munka stilusukat. Egyedul voltak, hihettek hogy a kutya nem latja oket, megsem ultek le TVzni, mobilt nyomogatni vagy csak ugy elcseszni az idot. Ezenkivul csupan boruk szineben es szaporodasi szokasaikban hasonlitanak cigany 'rokonaikhoz', viszont a munka sose budos nekik.
A fekak kozott pedig halvany vonalat lehet huzni, a lelogo gatyas, kosaras cipoben csoszogo fiatalabb korosztaly, es a mar normalisan oltozkodo, artikulaltan es valasztekosan beszelo idosebb tarsaik kozott.
Ui: sajat tapasztalatom es ezzel lehet h egyedul vagyok, de nekem ugy tunt, hogy a kevesbe inteligens fekete osztaly rasszistabb a feherekkel, mint a feherek a fekakkal. Tobbszor volt kellemetlen elmenyunk fekakkal, akik "szemet" modon viselkedtek velunk uzletben, cegnel stb; egeszen addig amig hivattuk a managert, vagy a feletteset, aki mindig feher ember volt es suru elnezestkeres kozepette megoldottak a problemankat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!