Mikor fog eljönni az az idő, amikor a nyulakra hobbiállatként tekintenek majd az emberek?
Hihetetlen, hogy bárki megtudja, hogy nyuszim van, egyből az a kérdése, hogy "és mikor vágjátok le?"
Vagy pl itt a kérdéseknél az a sok társadalmilag visszamaradott egyén, aki minden nyulas kérdéshez beírja a nyúlpaprikást...
Könyörgöm emberek, TÖRPENYÚLból mióta csinálnak kaját??? Mennyi idő kell még, amíg Magyarországon is hobbiállatként tekintenek elsősorban a nyulakra? (érdekes, hogy más országokban nem egyből a kajára gondolnak...)
Ha te akarod, akkor tartsd hobbiból a nyulad, szerintem senkit nem fog különösebben érdekelni akkor sem ha esetleg mond valamit. Más meg had ehessen nyúlhúst ha akar. Apámnak is vannak törpenyulai és van hogy levág néhányat, ugyanolyanok mint más nyúl csak kisebbek. Van olyan ismerősöm aki meg kedvencnek tartja a nyulait és neki semmi baja azzal hogy én meg enni is szoktam őket, nekem sincs fordítva sőt vigyázni is szoktam rájuk.
Arról nem tehet senki hogy egyes állatok sokkal régebb óta élnek az ember mellett, más hasznot hajtva neki mint az étek és esetleg evésre nem is olyan alkalmasan emiatt máshogy gondolnak rájuk. A világon minden egyes dologra be tud valaki szólni, szóval szerintem felesleges mártírkodni hogy neked a legrosszabb.
Én sem értem. A törpenyúllal nem érdemes bajlódni, kevés a húsa. :)
Ám ne foglalkozz velük. A nyuszi még gyerekcipőben jár ilyen téren, el kell telnie egy kis időnek, amíg teljesen elfogadott hobbiállat lesz.
Minden állat innen indult. A tengerimalacot a hazájában a mai napig fogyasztják.
Meg mindenkinek mást jelent a kiskedvenc. Van akinek a 200 kilós sertés a nappalian, van akinek a madárpók. Nem vagyunk egyformák, és ez így van jól.
Nálunk sokkal elterjedtebb még a mai napig a nyúl haszon állatként való tartása, mint hobbi állatként.
Ez olyan mint ha itthon azt mondod van egy tengeri malacod, akkor csak azt mondják rá hogy de aranyos.Ha Peruban mondod hogy van egy tengeri malacod, ott elsőre azt fogják megkérdezni hogy mi lesz belőle, sült hús vagy pörkölt.
Az én nyuszim 2,5 éves. A mai napig kapom sok embertől, hogy "Na és mikor lesz nyúlpaprikás??"
A nyúl leginkább haszonállat és a húsáért tartják.
Az viszont már emberi bunkóság, parasztság, ha valaki ezzel cukkolja a másikat, akiről tudja, hogy kedvencként tart egy nyuszit. Amíg lesznek ilyen bunkó, paraszt emberek a világon, addig nem fog ez a dolog változni. Mint ahogy az sem, hogy a nyulakat elsősorban mindig is a húsáért fogják tartani...
Én vissza szoktam vágni, hogy majd akkor, amikor a "Macskád - vagy éppen amilyen háziállatja van az illetőnek - lesz a karácsonyi menü".
Ettől visszavesznek. Effajta bunkóságra csak bunkóság lehet a válasz. Ha elkezded védeni, sopánkodni, nem kapnak észbe soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!