Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ezért halt meg ilyen hamar? Ő...

Ezért halt meg ilyen hamar? Ő nem fog hamar meghalni ugye?

Figyelt kérdés

kb 4 éve 13 éves voltam és akkor nem volt még bennem felelősség érzet.Kaptam egy hörcsögöt,de arra lusta voltam hogy vizet adjak neki.1 hónapba 2*adtam neki vizet,meg gyümölcsöt.Aztán megkaptam a kutyámat és nem foglalkoztam vele.Egy idő után pedig elkezdett dülöngélni,meg felment az emeletre(ketrec)és csak ott állt kb 5 percig,és hunyorított.

Szerintetek miért halhatott meg?Most van egy 1,5 éves hörcsögöm tanultam a hibámból és rá nagyon nagyon vigyázok,mindennap adok neki vizet gyümölcsöt dinnyét,almát répát van hörcsögfuttatója,meg foglalkozok is vele sokat.Ő nem fog hamar meghalni ugye?

2011. júl. 6. 16:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Egy kis segítség mindazoknak, akik ezt a kedves rágcsálót választják. Tartási, etetési tippek.Az aranyhörcsög rövid története

Rendszertanilag a rágcsálók rendjébe, azon belül a hörcsögfélék családjába tartozik. Alig egy évszázaddal ezelőtt fedezték fel. A tenyésztők odaadó munkájának köszönhetően ma már az eredetileg barnás színű hörcsögöket szinte minden színárnyalatban beszerezhetjük...

Ismert fajok

Magyarországon több hörcsög faj is kapható, ezek közül a legismertebbek:

Szíriai aranyhörcsög

Roborovszi hörcsög

Kínai csíkos hörcsög

Dzsungáriai törpe hörcsög

Campbell hörcsög

A legtöbb faj már akár 1000 Ft-nál is alacsonyabb áron megkapható bármely kisállat kereskedésben, illetve hobbi kisállattartóktól (a gyakori túlszaporulat miatt) akár ingyen is beszerezhető.

Tartási körülmények

Sajnos sokan tartják rágcsálóikat műanyag edényekben/ dobozokban. Ez mindenképpen előnytelen; úgy higiéniai, mint esztétikai szempontból. Rágcsálóink számára a legkülönfélébb ketrecek, terráriumok közül válogathatunk. Bizonyos tekintetben az üvegből készült terrárium hasznosabb kisállataink számára. Ennek költsége megegyezik bármely műanyagból készült hörcsöglakéval. Kezdők számára mindenképpen az üveg terráriumot ajánlanám. Tisztántartása egyszerű, s apró kedvencünk is sokkal jobban látható.

A ketrec legnagyobb hátránya a nehéz takarítás (faforgács, ételmaradék eltávolítása). A terrárium méretének megválasztásánál minden esetben legyünk tekintettel rágcsálónk méreteire, igényeire. Általában elmondható, hogy egy 45-50 literes terrárium tökéletesen megfelel egy hörcsög pár számára. Természetesen az optimális méret attól is függ, milyen "extra" dísztárgyakkal lepjük meg kedvencünket. A különböző műanyag játékok, illetve búvóhelyek viszonylag sok helyet foglalnak.

Etetés

A díszállat kereskedésekben számtalan, előre csomagolt ételt kaphatunk, mely bármely faj etetésére alkalmas. A hiánybetegségek kialakulásának megelőzése érdekében viszont mindenképpen érdemes változatos táplálékot biztosítani kedvencünknek. Mivel a hörcsögök fogazata folyamatosan növekszik, fontos a rendszeres száraz táplálék. A fogak koptatására tökéletesen alkalmas lehet egy darabka száraz kenyér.

Szívesen fogyasztják a répát, salátát (inkább a hagyományos fajtával próbálkozzunk), zellert. Gyümölcsök közül szinte bármelyiket szívesen fogyasztják kivéve természetesen a citromot, és hasonló, önmagában emberek által sem szívesen fogyasztott gyümölcsöket. A magvak esetében leginkább a búzát, kölest, napraforgómagot és a lenmagot kedvelik. Egyes fajok (pl. Kínai csíkos hörcsög) akár a lisztkukacot (horgászboltban kapható), és a sáskaféléket is szívesen fogyasztja.

[Szöcske, tücsök, sáska, és hasonló rovarok a legtöbb díszállat kereskedésben megvásárolhatók.]

Tartsd be és nem fog meghalni. Viszont ha náthás vki akkor ne menjen közelébe sajna enyém ebbe halt bele.Sajan szegények amugy se hosszú életűek(Kedvező körülmények között akár 3 évig is elélnek, de a többség átlag életkora 1,5-2 évre tehetõ). Nekem 6 volt mind megsirattam.

Ez a törpehörikről szól olvasd el [link] nem mondtad hogy arany vagy törpe vagy melyik alfaj van neked...

2011. júl. 6. 16:19
 12/28 A kérdező kommentje:
Aha a hörcsögöm.De a kutyus is meghalt rá pár hónapra de nem miattam,hanem az akkori barátnőm engedte el a pórázát..:((
2011. júl. 6. 16:19
 13/28 anonim ***** válasza:
Látod, neked nem való az ÉLŐ állat...
2011. júl. 6. 16:20
 14/28 A kérdező kommentje:
De mondom már nagyon vigyázok rá miért nem értitek??
2011. júl. 6. 16:20
 15/28 A kérdező kommentje:
De nem az én hibámból halt meg a kutya ha ennyit nem értesz meg akkor ne haragudj de baj van a fejeddel....
2011. júl. 6. 16:22
 16/28 anonim ***** válasza:
2011. júl. 6. 16:23
 17/28 anonim ***** válasza:

Ki az a hülye aki kutyát és hörcsögöt bíz rád?? :DD én a hörcsög helyébe elgurulnék a futtatón...

anyád neked is havi 2x ad inni? XDD

2011. júl. 6. 16:24
 18/28 anonim válasza:
Figyelj!Ha tanultál belőle akkor jó.Vigyázz rá nagyon és nem fog újra megtörténni!
 19/28 anonim ***** válasza:
akkor mégis miért halt meg a kutya?? csak úgy magától nemde?:D unta magát:D
 20/28 anonim ***** válasza:
Cilinek van igaza. Hagyd az állatokat, nekik is, neked is jobb lesz... Plüssmackó 1990 a tecsóba
2011. júl. 6. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!