Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nem sajnaljatok a nyuszikat?

Nem sajnaljatok a nyuszikat?

Figyelt kérdés

nekem van egy belga fekete-feher foltos nyuszikam..Niko a neve..nagyon imadom pedig meg fel eves sincs..vele aszom sokszor,amugy van kint is ketrece,azonkivul kis hamja,amivel tudom setaltatni vagy legeltetni..

a kerdesem az lenne.hogy szerintetek,nem szemetseg megenni a nyulakat?nekem van,es ugy tartom mint a macskakat..jatszok vele,szeretgetem,o mar messzirol felismer es az olembeugrik ha odaerek..vannak akik tudjak mirol beszelek..epp olyan mint egy kis cica vagy kutyus..ezert tartom morbidnak hogy vannak akik megeszik!!hogy kepesek megolni egy nyulat?(vagy akar baranyt,kecsket,borjut,vadallatokat,fokepp az ozeke..lovat??!!kacsat?)Niko egy kislany..ha arra gondolok hogy milyen sorsa lehetett volna ha nem hozzam kerul..:(

hogy lehet megolni egy ilyen kedves allatfajt?nagyon szeretetre mento allatok es szelidek..nem erdemlik meg a rossz sorsukat:(

most oszinten..i hogy gondoljatok?

2011. jún. 22. 17:25
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
utolso:ilyet ne mondj nekem mert annak a nyulnak jobb dolga van mint sok embernek! neki kint is van ketrece,szereti ott,mert biztonsagban erzi magat,van agyacskaja,naponta kap repat,petrezseljmet,bazsalikomot,kaprot,friss lucertnat,gyermeklancfu levelet,amit sak akar..!minden nap kap friss vizet tobbszor is ha meleg van,minden nap kap nyultapot,friss fuvet,zoldseget,gyumit mert szeri,es szalmat..ezen kiivul odavan a szaraz kenyerert! ugyhogy ne kerdojelezd meg azt hogy az allatkam elvezi-e az eletet..ezek kivul tudom hogy elvezi,mert minden elegedetten fekszik ki az agyon es kinyujtja a hatso labait..es mond csak,lattal ta mar nyulat elegedetten hemperegni?mert o szokott! vagy lattal te mar hazinyulat szabadon futkorszni?Niko szokokott! elengedem es az udvaron ossze vissza szaladgal,ugral,rug a hatso labaival..ha meghall valami zajt,rogton az olembe szalad,mert tudja h megvedem..ennyit a kajajarol,eleterol es arrol hogy tudja kiben bizhat..
2011. jún. 22. 18:42
 22/41 anonim ***** válasza:
69%
sokan esznek nyúl húst mondjuk én nem tartozom közéjük. de egyszer kóstoltam ízlett de ennyi volt. tényleg aranyosak de hát mindenki azt eszik amit eszik. azt h valaki lovat netán őzt eszik én is ellenzem. de pl. egy csirkére, marhára, vagy egy disznó nem úgy tekintek mit 1 nyuszira. :DDD egyszer elég volt és kész.
2011. jún. 22. 19:01
 23/41 anonim ***** válasza:
Nekem is van nyuszim, ettem már nyúlhúst, de már nem eszem, de nem ítélem el azokat akik eszik, hiszen elvileg a húsáért háziasították, ami egyébként nagyon egészséges. Nincs ebben semmi, Kínában megeszik a kutyát is, de azon se akadok ki, még mindig jobb, mintha veszélyeztetett vadállatok húsát ennék (sajnos azokat is eszik). A háziállatokat az ember saját használatra tenyésztette ki, akkor használja is arra. A csirke a malac, és a szarvasmarha is ugyanolyan okos állatok, mégis megesszük. Amivel nem értek egyet, az a kínzás, például az állatkísérleteket végző cégek, a nyulak szemébe csepegtetik a sampont, hogy meglássák, hogy csípi-e a szemüket.
2011. jún. 22. 20:45
 24/41 A kérdező kommentje:
igen..tenyleg utalatos az allatkiserlet is..foleg mikor halalos oltasokat adnak be allatoknak,hogy meglassak hat-e az uj ellenszer..de azzal emberek eletet mentik meg azok az allati ''hosok''...van ertelme a halaluknak,tobb mintha egy egy tulsolyos hajas pali tanyerjan kotnenek ki..
2011. jún. 22. 23:27
 25/41 anonim ***** válasza:
Amit írtam az a nincs több könnycsepp formula kísérlete volt amit a Johnson &Johnson gyárt, tehát ezek kozmetikai szerek, egy ember életét sem fogják megmenteni. De ugyanígy a hadászati kísérelteknek se nagyon az életmentés az elsődleges célja.
2011. jún. 23. 00:23
 26/41 anonim ***** válasza:

Biztos vagy benne, h nem bántanak? Akkor nézd meg ezt: http://www.youtube.com/watch?v=p9v5lh4rRX0 XD

Egyébként én sem eszem meg a nyúlhúst, mert nem tetszik az íze és nekem is van egy szörmókom, amely néha egy kicsivel agresszívabb a kelleténél. :D

2011. jún. 23. 18:16
 27/41 A kérdező kommentje:
jo a link:D
2011. jún. 23. 21:43
 28/41 anonim ***** válasza:
Azért kérdező te is kedves vagy.. -.- Kicsit olvasgathattál volna és tudhatnád,hogy azok a túlsúlyos pacákok nem mindig tehetnek arról,hogy kövérek. Vannak olyan betegségek ami miatt azok lesznek. Máskülönben meg van egy határ,amikor elgondolkozhatnál,hogy normális-e az,hogy a nyuszikat jobban sajnálod ,mint az embereket. Pedig a nyuszik arra voltak tenyésztve és csak mostanában divat a hobbi tartásuk. Már írtam. Kicsit felháborodtam azon,amit írtál. Na m1.
2011. jún. 24. 11:27
 29/41 A kérdező kommentje:
mivel az allatok eveserol beszelunk,minden eppeszu ember gondolhatja hogy azokrol a koverekrol beszelek akik maguknak koszonhetik a tobbletsulyukat..nyilvan nem a pajzsmirigy hibas emberekre gondolok akikre celoztal..nemtudom mert haborit ez fel barkit is ha csak nem szemelyes okokbol..hat igen..a kolonbozo kinezetu nyulakat meg nem a husukert hanem inkabb a szorukert vagy kiallitasokert tenyesztettek ki..a nyul nem olyan mint a kutya,kialakulasat nem az embernek koszonheti...nekem nem fontosabb a husvagyam egy masik eloleny eletenel..es en nem tartom tobbre a nyuszikat az embereknel,legalabbis nem mondtam..az hogy mi az en ertekrendem az legyen az en bajom..:)en jobban szeretem az allataim egy idegen embernel,ennel fogna nekem fontosabb az elete is..en ha latok egy balesetet kikeszulok,mert sajnalom az embreketek..foleg ha meg is halnak..ez kb tart 1 napig..aztan 1het alatt tulteszem megam..(volt mar ra pelda is..)viszont ha valamelyik a kutyaim kozul meghalna..azon nem lennek tul 1 het alatt..most ha velem tortenne valami,egyikotok sem siratna meg..ha pl megtudnatok hogy hol elek,mi a nevem es mar szembe mentunk volna az utcan es elutne egy auto..nem hinnem h sirnatok vagy sokat bankodnatok..de ha a kutyatok halna meg(csak peldaul) akkor mar inkabb..nem igaz?en legalabbis igy vagyok.
2011. jún. 24. 11:58
 30/41 anonim ***** válasza:

Bocsi. Nem személyes,vagyis részben ,mert én viszonylag sovány/átlagos vagyok 160 cm/47 kg ,de az apám és tesóm túlsúlyos.És azért sajnálom őket. :/ Persze én is sokáig bánkódnék kutyáim,vagy állataim halála miatt. :( Egyébként én NEM eszek nyulat se kacsát,se birkát se semmi más különlegességet. Én csirkét és malacot(rántotthúsban CSAK) és marhahúslevest eszek. Egyébként engem megviselne,ha látnám egy idegen ember halálát. Én ilyen vagyok.. Viszont ha a TV-ben hallom,akkor már annyira nem. És én egyébként megértem,hogy sajnálod a nyuszikat,mert aranyosak és okosak,de gondolj bele hány állat éhezik ,hány állatok kínoznak meg,hány állatot vernek halálra,hány állatot raknak ki az utcára,hány állatot lőnek le egy nap alatt. Őket is kéne sajnálni. :( Ha lemész egy menhelyre akkor megtudod milyen érzés ott állni.. nagyon szomorú én elbőgtem magam. :'(

Egyébként meg nem csak a hájas emberek esznek olyan sokat,sőt az esetek többségében piszkafa férfiak tömik a szájukba a különleges nyuszi,birka stb. húst. Na és akkor megmutatnám neked,hogy a hülye kínaiak mit tesznek a kutyákkal.. Mosolygósfejjel kínozzák őket. [link] és ez még csak képekből van összevágva. :(

Én olyat láttam,ahol fogták a kutyát és a nyakánál fogva kihúzták a ketrecéből. Utána egy bunkós bottal véresre verték. :'( Ekkor még élt. Utána pedig beledobták egy tüskés kutyadarabólóba(MÉG ÉLVE :@). HÜLYE KUTYAKÍNZÓK!!:'(

2011. jún. 24. 12:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!