Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nem sajnaljatok a nyuszikat?

Nem sajnaljatok a nyuszikat?

Figyelt kérdés

nekem van egy belga fekete-feher foltos nyuszikam..Niko a neve..nagyon imadom pedig meg fel eves sincs..vele aszom sokszor,amugy van kint is ketrece,azonkivul kis hamja,amivel tudom setaltatni vagy legeltetni..

a kerdesem az lenne.hogy szerintetek,nem szemetseg megenni a nyulakat?nekem van,es ugy tartom mint a macskakat..jatszok vele,szeretgetem,o mar messzirol felismer es az olembeugrik ha odaerek..vannak akik tudjak mirol beszelek..epp olyan mint egy kis cica vagy kutyus..ezert tartom morbidnak hogy vannak akik megeszik!!hogy kepesek megolni egy nyulat?(vagy akar baranyt,kecsket,borjut,vadallatokat,fokepp az ozeke..lovat??!!kacsat?)Niko egy kislany..ha arra gondolok hogy milyen sorsa lehetett volna ha nem hozzam kerul..:(

hogy lehet megolni egy ilyen kedves allatfajt?nagyon szeretetre mento allatok es szelidek..nem erdemlik meg a rossz sorsukat:(

most oszinten..i hogy gondoljatok?

2011. jún. 22. 17:25
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
Én a tyúkokkal vagyok így...
2011. jún. 22. 17:42
 12/41 A kérdező kommentje:
mellesleg az ilyen kulonlegessegek,mint a bekacomb,szerintem gusztustalan es an nem akarom azt sem hogy az emberek csupan kivancsisagbol egyek ezeket..mert valljuk be,hogy manapsag meg sem varjuk amig ehesek vagyunk,akkor is eszeunk minden szennyes etelt,ugyanigy a husokkal..mar nem csak a ''hagyomanyos'' vagoallatokat eszik az emnerek,hanem minden mast,fo az elvezet es a valtozatossag..pl az olaszok a verebeinket lovik le es tonnaszamra lopjak az enekeksmadarakat..ez normalis? megtehetik hogy csak egyenek?nem! normalis kereteken belul kell maradni,ezen belul is,nem lenne szabad inteligens allatokat megegyunk..ebbe a diszno is beltartozik..egyenek halat,vagy kevesbe inteligens allatokat..amelyek fel sem fogjak mi tortenik veluk..a nyul nem ilyen!
2011. jún. 22. 17:44
 13/41 A kérdező kommentje:
ha mondtok egy oldalt ahova tehetek kepeket Nikorol,szivesen teszek!
2011. jún. 22. 17:47
 14/41 anonim ***** válasza:
59%

Első vagyok. Egyébként én igyekszem olyan húst enni, amiről tudom, hogy életében tisztességesen tartották. Ezért is szeretnék tanyára költözni amint lehetőségem van, és egész életében kényeztetni, szeretgetni, normálisan gondozni azt, aki majd a tányéromra kerül. Nem csak a lelkiismeretnek jobb, hanem egészségesebb, finomabb is, mint az ipari körülmények között nevelt állatok.

tulajdonképpen az nem is zavar, hogy mások megeszik a nyuszit, pláne ha vidáman huppogtt a fűben, és finom répát evett meg friss lucernát. De én akkor sem tudom megenni amit én cukinak tartok.

Egyszer ettem lókolbászt (utólag mondták meg, hogy az volt). Elképesztően finom volt, de akkor sem enném meg tudatosan többször.

Van a racionalitás, ezért nem zavar, ha más eszi, meg vannak az érzések, ezért nem tudom megenni.

2011. jún. 22. 17:50
 15/41 A kérdező kommentje:
utolso,ebben mar nem ertek egyet..gondolj bele,amit te jonak tartassz az arulas az allattal szember..erre en meg Niko jo pelda vagyunk..az agyamban alszik, szeretgetem,o is engem,minden joval al van latva.jatszok vele..aztan egy nap csak ugy fognam a kest es.....szerinted mit erezne az az allat?addig szerettem,most meg nem erti mit teszek vele,felt,csalodott bennem..vagy akar mas is..egy dolog szepen banni es jol tartani,de ha szeretgeti akkor az az allat majd nem tudja hogy aki eddig olyan szepen bant vele most mert oli meg...!
2011. jún. 22. 17:53
 16/41 anonim ***** válasza:
Sajnálom, de attól még megeszem, mert ezért van. Nálunk a nyúl étkezési célra lett anno honosítva, aztán lett házi kedvenc. Nekem is volt nyuszim (mamám tenyésztette őket, az egyik megtetszett és megkaptam), ő végelgyengülésben pusztult el, de a testvéreit megettük. Kedves, meg aranyos, persze...de az embernek kell a hús...
2011. jún. 22. 17:54
 17/41 A kérdező kommentje:
jojo..kell a hus..de milyen?azert toleralhatnak a nyulevok azt hogy sokan ugy nevelik a nyuszivukat mint a gyerekeket..erre tekintettel kene lenni es nem nyulfarmokon tomegevel olni oket..az a baj hogy ez egy kenyes kerdes..de ahogy azt mar mondtam,nem lenne szabad olyan allatokat megenyunk amelyeknek olyan a lelke mint az emberi kisgyerekeknek,hogy igenylik a szeretetunket..ontudattal nem erendelkezo allatokat kene csak fogyasztani..ezt maskepp nem tudom mondani..
2011. jún. 22. 17:58
 18/41 anonim ***** válasza:
Minden állat rendelkezik bizonyos fokú öntudattal. Nemcsak a nyuszi, a kutya, macska meg amiket még felsoroltál, hanem az összes állat. És bizony, a nyulat, a disznót, a bárányt, a marhát, és még sorolhatnám, azért tenyésztik már nagyon régóta, hogy megegyék. Ez van. Fogadd el. Te ne edd őket, ha nem akarod, de hidd el, nem vagyok rosszabb ember nálad, mert én megeszem ezeket az állatokat. Nem vagyunk egyformák, nem kell mindenben egyetértenünk, de ami tény, az tény. Ezek haszonállatok, szép, ha te másképp gondolod, de fogadd el, hogy vannak, akik nem úgy vélekednek, mint te.
2011. jún. 22. 18:10
 19/41 anonim ***** válasza:

Megint első. Szerintem meg sokkal de sokkal rosszabb olyan állatokat enni, akik életükben szenvedtek. Az ipari csirkéknek még az életükben elrohad a lábuk a saját ürülékük ammónia tartalma miatt, amelyiket a melléért tenyésztik, annak akkorára duzzad a mellizma a növekedés hormontól és az antibiotikumtól, hogy előre esik, nem tud megállni. A tejükért tartott tehenek ipari körülmények között négy évet élnek, a természetes 16 helyett, mert meghalnak végelgyengülésben, annyira kiszipolyozzák őket. Illetve nem halnak meg, hanem az utolsó pillanatban levágják őket, és mennek a hamburgerbe.

Szerintem százszor is inkább fájjon neki egy pillanatra, és csalódjon bennem a halála előtt, minthogy egész életében szenvedjen, ne lásson napot, ne kapirgáljon a fűben, ne húzza ki a kukacot a földből...

A vége mindenhol ugyanaz, csak éppen nem mindegy milyen volt előtte az élet. Persze levágni én se tudnám, arra megkérnék valakit. Vega nem leszek, mert szeretem a húst. Akkor inkább legyek benne biztos, hogy jó körülmények között élt az állat mielőtt a tányérra került.

2011. jún. 22. 18:20
 20/41 anonim ***** válasza:
41%
Te el vagy varázsolva...Öntudatos, meg öntudat nélküli állatok?????Mi van????Meg hogy azon gondolkodik, hogy miért ölik meg????Azt se tudják, hogy mit csinálunk velük, demhogy gondolkodjanak rajta...megh a nyúlnak gyereklelke van...kicsit túl sok mesét nézel. Cukik, meg édik, de arra valók, hogy megegyük őket...különbenis, honnan tudod, h a nyuszid annyira élvezi, hogy az ágyadban alszik? Bezárod egy szobába, ahol nem lát semmit a természetből, műkaját kap ahelyett, hogy azt enne, amit talál magának...gyömöszölöd, nyomorgatod játék címszó alatt. Honnan veszed, hogy ezt élvezi? Te is ugyanúgy kínzod, ha nem jobban, mint azok, akik levágásra tenyésztik.
2011. jún. 22. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!