Tengerimalac mellé törpenyúl?
Van egy tengerimalacom, akit nagyon szeretek. És ő is az én társaságomat! :) Kis bohókás, játékos, szereti ha simogatom.
Az egyik ismerősömnek holland törpenyuszija van (húsvétra kapta), de már nem gondozza, nem is törődik vele. Van, hogy 2 hétig nem is takarítja a ketrecét, enni is össze-vissza ad neki. Most akarja eladni, mert ő egy okostelefont(!!!) szeretne venni helyette. Nagyon sajnálom a nyuszit, nem akarom, hogy ismételten ilyen helyre kerüljön, így megvenném tőle. A tengerimalacom 100x50cm-es ketrecben lakik, de sokat szaladgál a házban is. (mivel szobatiszta, csak akkor pisil be, ha valamitől hirtelen nagyon megijed, de ez ritka :)
Arra gondoltam, hogy mivel van egy másik ugyanekkora ketrecem, egymásra teszem a kettőt, de úgy, hogy középen választom el. Így lenne 2 alapterületében ugyan akkora, emeletes ketrecem. (Mert akkor alul is lenne 50x40x50 cm-es, plusz felül is)
Csináltam egy rajzot is, ezen jobban látszik: [link]
Szerintetek nem éreznék magukat egyedül? Végül is a rácson keresztül tudnának kommunikálni. Plusz mindig figyelnék arra, hogy csak felváltva engedjem ki őket, nehogy játszásból a nyuszi megrúgja a malacot. Szüleim szeretik az állatokat, tudják, hogy mindig rendesen gondozom a malacomat is, így megengedik.
16/l
Szép dolog, hogy meg szeretnéd őt menteni, azonban kicsi neki az az alapterület, hiszen ha elfekszik még hosszabb is lehet, mint 50 centi, úgyhogy ne válaszd ketté a ketrecet. Ha azt szeretnéd, hogy rácson keresztül érintkezzenek, akkor tedd egymás mellé a ketiket, de ha egymásra teszed és nem nagyon látják egymást, az sem baj.
Ha egyik a ketin kívül ugrál, szalad, úgyis odaszimatolnak a másik ketrecéhez, hidd el. :)
Nekem is volt egy tengerimalacom, és kaptam utána egy törpenyuszit. Akkor még panelben laktunk, és egy 100x50-es akváriumom volt. És hát együtt éldegéltek kettecskén. (Mivel a tengerimalacom kicsit idegbajos:) volt, a nyuszi is megtanulta ezt sajna, de ettől jól megvoltak.
Én se választanám szét a ketrecet. Viszont. A nyuszi ugrál, sokat, nagyon sokat. Így arra készülj, hogy naponta porszívózhatsz:(
Most, hogy nagyobb a nyuszim, mert azért nőtt valamennyit, nem sokat, de ha elterül, majdnem fél méter hosszú, szóval most egy 100x100-as ketrece van, és tavasztól őszig kint van tető alatt, és élvezi:)
Szóval előbb utóbb szerintem több hely kell majd neki, de jó darabig megoldás lehet, ha magadhoz veszed. És ha a malac ilyen kezes, simán van esély rá, hogy a nyuszi is az lesz.
De mielőtt megvennéd, kérdezz rá, hogy egy állatkereskedésben mennyiért kapnál egyet, nehogy sok pénzt áldozz az ő okostelefonjára...:)
Az én tengerimalacom fiú, a nyuszi Holland törpenyúl és kislány.Könyvben olvastam, hogy ez a legkisebb fajta törpenyúl. Még így is fél méteres lesz? Mert akkor inkább egymás mellé rakom a két ketrecet. :)
2500ért adja a nyuszit, bár azt mondta akár ingyen is odaadja, neki nem kell.
Ő a ketrecet plusz a felszerelést akarja eladni, abban van a "haszon" neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!