Törpenyúl vagy tengerimalac? Mi a különbség köztük?
Van egy kistestű kutyám, de szeretnék még valamilyen kis állatkát.
Az érdekelne, hogy mi a különbség a malacka és a nyuszi között? Nyilván sok mindenben eltérnek a természetüket illetően, érdekelne, hogy melyik kötődik jobban az emberhez?
Melyiket könnyebb szobatisztává nevelni, melyiket lehetne minél többet a ketrecen kívül tartani?
én kereskedésből vettem a tengerimalacomat, már 2 éves és egészséges. lehet hogy szerencsém volt vele :) mondjuk hogy szobatiszta, mert ha kiengedem a szobámba, 1 óráig is kibírja és nem piszkít sehova. ragaszkodás.. nagyon tud örülni nekem, és nyugodtan elterül az ölembe ha simogatom. viszont ha szabadon van engedve, akkor csak úgy tudom megsimogatni ha ő is akarja, és csak akkor jön oda hozzám ha kedve van. de nagyon aranyos állat :)
a törpenyuszi is aranyos, egyedfüggő hogy mennyire van szüksége az ember társaságára. személy szerintem én patkányt választanék, azok nagyon okosak és ragaszkodóak. ismerősünknek volt, egész nap szabadon, este pedig velük tv-zett :)
Jó kérdés! Én pl nem bírom a malacokat. cukik meg minden de nekem nem jönnek be. viszont az az előnyük hogy kicsik, és egy okosabbat 1-2 hét alatt szobatisztára lehet nevelni. Ám én azt ajánlom hogyha malacot akarsz, kettőt vegyél mert jobban érzi úgy magát. A legtöbb, eléggé kötődékeny típus de azért nem fog az öledbe ugrani meg az annyaként kezelni. szerintem neem olyan inteligens mint a nyúl, de ki hogy látja. kb 80x40-es ketrecben lehet tartani ki-ki engedni, csak az a fontos hogy minden drórot barikádozz el, mert 1 perc alatt megvan a baj!
A nyuszi már más tészta. én mindenképp egy törpenyulat ajánlok. Az messze nem olyan büdi mint egy házinyúl. szerintem sokkal okosabb mint egy malac, és őt is 1-2 hét alatt szobatisztára tudod nevelni. a nyuszkók szeretik a társaságot, a legtöbb bújós. Nemtudom miért de a bak nyuszik ( fiúk) sokkal bújósabbak, kedvesebbek. a lányok ( nekem az van ) kicsit vadabbak, önfejűbbek, izgágábbak. De vannak kivételek. de ha nyulat veszel, tudnod kell HOGY AZ MINDEN NAP FUTTATNI KELL!!!!!! minimum 15-20 perc szabad levegő és mozgáslehetőség kell neki hogy kiegyensújozott legyen. perszem egfelelő eledel, minőségi széna és a napi 2x i friss víz is elengedhetetlen!!!
ajánlom neked a görényeket nagyon aranyosak, barátságosak és sok trükkre meg tudod tanítani, nem olyan igényes mint egy nyúl, viszont ha veszel, szerintem lányt vegyél mert a fiuk büdösek. ( vagy heréltesd ki ) kedves kisállatok, szeretik a sikogatást, ha kicsit nyúzzák őket :) és kis helyen is elférnek. de ők figyelem igényesek velük napi 1-2 óra játék az megíratlanul is kötelező! :)
JÓ ÁLLATTARTÁST! bármit is választasz!
U.i.: a nyúl imád más állatokkal játszani ( pl.: barátságos cica, kissebb testű kutyus :) a görény is szerintem bírja a más állatok jelenlétét!
( nézz utána a haltartásnak is! én imádom a halakat! vannak is! )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!