Szerintetek milyen rágcsálót vegyek barátnőmnek? Tengerimalac, csincsilla vagy törpenyúl?
Tudja persze. Ma tengerimalacot beszéltünk,de eszembejutott hogy tetszik neki a csincsilla is. Van neki egy 60literes terráriuma. Abban elférne egy csincsilla?
Irtok rola valami infot a tartásáról?
Mennyi hely kell neki,el lehet-e engedni szobában szaladgálni,mit eszik stb...?
Csincsillát terráriumban tilos tartani! Csakis ketrecben, méghozzá elég nagyban, és párban (fiú-fiú vagy lány-lány felállásban). Tengerimalacnak is necces a terkó, most így nem tudom elképzelni, hogy mekkora lehet, de 2 malacnak (merthogy őket sem szabad egyedül tartani) az ideális egy kb 100x50 cm-es ketrec. Törpenyúlnak is kb. ekkora kell, de azt lehet egyedül tartani. Szerintem még olvassatok utána a dolgoknak, mielőtt akármit is vesztek, mert ahogy látom, még elég nagy hiányosságok vannak e téren.
www.csincsilla.info
www.csincsilla.hu
www.torpenyul.hu
www.gemon.ro
Nekem anno 6évig volt 2 tengerimalacom ebben az 50literes terráriumban,de én azóta akvarisztikazok,neki meg 2napj ahalt meg a 3éves hörije. Ezért gondoltam hogy veszek neki valami rágcsálót. De rárünk még nem sietjük el.
Amúgy a csincsillát az állatkereskedésben is terráriumban tartják... Az helytelen?
Persze, hogy az... a hatalmas szőrével szinte garantált, hogy legkésőbb nyáron hőgutát kap a befülledt terráriumban (még sokszor a ketrecben is, ha 28-30 fok fölé megy a szoba hőmérséklete, ahol vannak). Ráadásul ők imádnak ugrálni, szeretnek minél magasabbra "mászni", ezért min. 80-100 cm magas ketrec kell nekik, sok polccal, mászókával.
Mondom, nem tudom elképzelni, hogy mekkora lehet az a terkó, mivel én inkább a rágcsálókban vagyok otthon, mint az akvarisztikában, ott meg inkább centiméterben méricskéljük a ketreceket. :) Mindenesetre egy 100-as (de minimum 80-as) ketrec a legideálisabb nekik. Persze, elvannak kisebben is, de nem feltétlenül jó nekik.
Ráadásul a csincsilla pont nem az az ölbe bújós kisállat, van amelyikük szereti, de a legtöbb ( a bundája tisztasága miatt) nem egy kézben ücsörgős fajta, és elég kényes a tartásuk.
Inkább mali vagy nyuszi, de mindenképp ketrecben.
Ha hörcsöge volt, akkor hörcsögöt vegyél neki. Vagy malacot. Nem jó dolog egyből ekkorát ugrani. Értem: hörcsögről váltani nyúlra vagy csincsillára. Én megtettem, eléggé megkínlódtam a nyuszi tartásával, gyakran még most is, az állatvédő ismerőseim segítettek, a weboldalak ebben az esetben nem sokat érnek. Szerintem egy állattartónak fokozatosan kell haladni. Szóval vagy maradjon a hörcsögnél, vagy tengerimalacot vállaljon be, különben az állatnak lesz rossz.
A Noé-nál vannak mind hörik, mind tengerimalacok, örökbefogadhatók, felelős gazdiknak.
ragcsamentok.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!