Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi a véleményetek a törpemókus...

Mi a véleményetek a törpemókusokról és azok benti tartásáról. Mi emeletes házban lakunk, ott jó-e neki? Kérem azoknak a véleményét, akiknek van már tapasztalatuk törpemókusok otthoni tartásáról!

Figyelt kérdés
Nagyon tetszenek a törpemókusok,de még nem szántam el magamat arra,hogy vegyek egy olyat,és a lakásunkban tartsuk.Tartottam már annak idején rágcsálókat,így van már tapasztalatom ezen a téren.Voltak már törpenyulaim,és tengerimalacaim is.Sőt tengerimalacok még most is vannak.
2011. jan. 14. 03:17
 1/4 Platypus ***** válasza:
Kínai törpemókusra gondolsz? A mókusok tartása nagyon más, mint a többi rágcsálóé. Nehezen, sokszor egyáltalán nem szoktathatóak kézhez. Sok mókus egyenesen harap, ha megpróbálsz hozzányúlni. Hiperaktívak, és fénysebességgel képesek szaladni, ha egyszer kiengedted, esélyed sincs visszapaterolni, csak ha a mókus is úgy akarja. Nagyon nagy, mókusbiztos ketrecre van szükségük, és olyan szobában kell tartani, ahol ki lehet őket engedni a szökés veszélye nélkül. Szabadon engedve, mint minden rágcsáló, képesek mindenféle nekik tetsző tárgyban kárt okozni. És nagyon hangosak tudnak lenni. Egy mókus csak egy elkötelezett mókusrajongónak való háziállat. Átlagfelhasználónak nem való.
2011. jan. 14. 14:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem.Akkor ezek szerint neked már biztosan van tapasztalatod ilyen téren,vagy esetleg ismerősöd van aki tart vagy tartott törpemókust.De azokból is úgy tudom több fajta van,s ha már pici kora óta idomítgatjuk,s sokat foglalkozunk vele,akkor szelídek lesznek nem harapnak,s nem szöknek el akkor ha kiengedjük őket a mókusketrecből.
2011. jan. 14. 18:18
 3/4 Platypus ***** válasza:
Több ismerősnek van, nem konkrétan törpemókus, de a mókusok nem sokban különböznek ilyen téren. Elvileg létezik szelíd, simogatható mókus, videón már láttam. A gyakorlatban viszont még sosem. Azért problémás a dolog, mert a szelídítést nagyon korán, még elválasztás előtt meg kell kezdeni, az elvihető korban már nem érhető el olyan jó eredmény rengeteg munkával se. Tehát a tenyésztőn múlik sok minden. Jó tenyésztőt meg nem egyszerű találni. Sok szerencsét hozzá.
2011. jan. 14. 19:03
 4/4 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=ADuSnt6PFn8

Íme egy vicces kis vidó a bébimókusokról....:-DDDDD

2011. jan. 14. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!