Van egy 4hónapos amstaff kan kutyusom! Fülét szeretném kupíroztatni! Lehetséges e még? Mennyi idős koráig lehet elvégezni? Milyen következményekkel járhat idősebb korára nézve is! Kérem olyanok válaszoljanak akiknek van ilyen tapasztalatuk!
Mivel tiltja az állatvédelmi törvény, ezért nem érdemes.
Úgyan még találhatsz orvost aki elvégzi, elsősorban vidéken, de én pl. bár ismerek vagy 30 állatorvost egy sem csinálja meg.
Lehet, hogy van kiskapu a törvény megkerüléséhez, de nem véletlenül tiltják a kupíroztatást.
Egyébként régen sem poénból csinálták, vagy mert úgy jól néz ki(szerintem mondjuk egyáltalán nem néz ki jól). De erre manapság már abszolút nincs szükség...
kedves előző
Sajnos itt a kiskapu. A fiatal, most kinyitott orvos, lehet, hogy megcsinálja, mert még kell neki a pénz (bár ő is ráírja, hogy csak sérült fülnél), a bejáratott bagy rendelőkben ki van írva a váróban, hogy nem csiálják meg.
A kiállításokon pedig újra ott vannak a hamis orvosi igazolások sérülésekről és fülgyulladásokról.
Remélem lassan az amstaffoknál is el lehet érni, ami a a rottweilereknél, dobbermanoknál, dogoknál már természetes, hogy nem kupíroznak. Ez csak a gazdikon múlik.
És azért mert van kiskapu, nem hiszem, hoyg ezt kéne ajánlani az embereknek.
Mivel a fajtajelleg fenntartása miatt csinálják ezért teljesen LEGÁLIS amstaffoknál, dobiknál, stb. A legtöbb állatorvos szó nélkül megcsinálja.
Korban is belefér még, fél éves korukig csinálják úgymond szívesen, utána nem javasolják. Minél kisebb a kutya, annál hamarabb kiheveri. Egy amstaffnak hatalmas fájdalomküszöbe van, kölyökkorában is. Az egészből annyit vesz észre, hogy van egy idegesítő kötés a fülén.
Szóval ha valaki meg akarja csináltatni nem elítélendő, én nem tettem meg a saját kutyámon, ha előröl kezdhetném akkor sem tenném ki felesleges stressznek.
Kösz a lepontozást előre is a bizonyos se99fejeknek!
Nem pontozlak le, mert sohasem pontozok, de pl. a dobbermann mivel német fajta, ezért a német fajtaklub határozza meg a standardot. A német fajtaklub tiltja a kupírozást. A kutya kiállításon nem indulhat, mert a standardnak nem megfelelő.
(most tekintsünk el az "orvosi ok" papiroktól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!