Van egy 4hónapos amstaff kan kutyusom! Fülét szeretném kupíroztatni! Lehetséges e még? Mennyi idős koráig lehet elvégezni? Milyen következményekkel járhat idősebb korára nézve is! Kérem olyanok válaszoljanak akiknek van ilyen tapasztalatuk!
Attól még hogy az a preferálandó, ELFOGADOTT a kupírozott is. Ergo: fajtajelleg.
Dobira visszatérve: Attól még hogy német fajta ez nem befolyásolja a magyar tenyésztést, azt érték el vele, hogy Németországban szép lassan felhagynak a dobitenyésztéssel, mert meghagyott füllel és farokkal iszonyat ronda és NEM tükrözi a fajta jellegét. Kopószerű. Tapsoljuk meg őket!
Nekem tényleg semmi bajom azzal ha valaki elítéli ezeket a beavatkozásokat és felesleges kínzásnak tartja, megértem. De ettől még nem kell elfogult butaságokat kitalálni. A kérdező azt kérte olyanok írjanak akiknek van tapasztalata és nem olyanok akik ellenzik.
Nem tudom hol van az itt.
Itt Budán, Budaörsön, Budakeszin van vagy 20 állatorvosi rendelő, egyikben sem csinálják.
De most ezen nincs értelme veszekedni.
Ha valóban kupíroztatni szertnél(személy szerint ajánlom)akkor lassan időben vagy. Semmi negatívumot nem jelent a kutyára nézve a kupírozás,sőt! Egyébként lehet lepontozni,de a staff vágatlan fülekkel rém ronda,jellegtelen az egész fej,mert ugye a meghagyott fülek se nem állnak,se nem lógnak,ami csúnya.
Egyébként az egyik kölykömnek(német dog) 5,5hónaposan vágták a fülét és gyönyörűen áll.
Ez nem fáj a kutyának,ezt felejtsétek már el!És nem EZ az állatkínzás!
Anyukám meg emberkínzó volt amikor ébren(nem altatásban mint a kutyáknál) átlövette a füleimet?????
Bármilyen korban elvégezhető a kupírozás, ha idősebb korában csinálod akkor már célszerű sebkenőccsel vagy hasonlóval kenegetni ( amúgy is érdemes ). Megeshet, hogy nem akar felfelé állni a füle, akkor csak össze kell kötözni ( doki tájékoztat ) pl fáslival.
off : Nem tudom melyik tahó volt előző életében kutya, hogy tudja fáj-e a kupírozás. Hozzátenném sokféle fülbetegségtől meg lehet óvni a kutyát a kupírozással.
Mivel a "műtétet" érzéstelenítéssel csinálják kétlem, hogy fájna. Ha te megvágod a kezed késsel csak addig fáj amíg megvágod nem? Ha már elállt a vérzés és kezd összehúzódni a seb nem fáj.
// Egy Staff gazdi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!